Όσοι περιδιαβαίνουν την κεντρική πλατεία της παλιάς Αθήνας, το Μοναστηράκι, θα παρατηρούν ότι εδώ και χρόνια ένα κεντρικό κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση Αθηνάς και Ερμού, πάνω από την έξοδο του Μετρό, είναι καλυμμένο με πανιά και σκαλωσιές χωρίς να λειτουργεί κάποιο εργοτάξιο, που να προσδιορίζει μια κάποια κατασκευή.

Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το εργοτάξιο που μοιάζει με εγκαταλελειμμένο;

Μια μικρή έρευνα που διενεργήσαμε, μας έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που αποδεικνύουν γιατί η Ελλάδα είναι μη κανονική χώρα.

Το ερειπωμένο αυτό κτίριο είναι ιδιοκτησία της Αττικό Μετρό. Ήταν από αυτά που απαλλοτριώθηκαν για να δημιουργηθεί μια δεύτερη έξοδος στο σταθμό Μοναστηράκι.

Το κτίριο έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο. Μετά την αποπεράτωση του έργου του σταθμού του Μετρό, η εταιρία αποφάσισε να το νοικιάσει με σκοπό να έχει κάποια έσοδα από την εκμετάλλευσή του.

Βρέθηκε πράγματι ένα επιχειρηματίας, που ανταποκρίθηκε και προχώρησε στην εκμίσθωση του ακινήτου με συμβατική υποχρέωση  να διατηρήσει την παραδοσιακή μορφή του και να ανακατασκευάσει το εσωτερικό του, προκειμένου να ανοίξει ένα μαγαζί εστίασης, ανάλογο με αυτά που βρίθουν στην περιοχή.

Όμως κάποιος επιχειρηματίας  της περιοχής, που διαθέτει πληθώρα τέτοιου τύπου μαγαζιά εστίασης, και που είναι γνωστός από μια συνεστίαση ενός πρώην Πρωθυπουργού, αποφάσισε ότι δεν θέλει έναν ανταγωνιστή στη γειτονιά του και σήκωσε Θεούς και δαίμονες προκειμένου να μπλοκάρει αυτή την επένδυση.

Για τον σκοπό αυτό επιστράτευσε έναν blogger της περιοχής, που προσέφυγε στα συναρμόδια  υπουργεία  με σκοπό να μπλοκάρει αυτή την επένδυση, που θα έδινε δουλειά σε κάποιους ανθρώπους και έσοδα στην εταιρία του  Μετρό, που για πρώτη χρονιά πέρσι παρουσίασε  έλλειμμα, που προσεγγίζει τα 24 εκατομμύρια.

Και για την ώρα τα έχει καταφέρει, μια και το δίδυμο Σπρίντζη και Τσιρώνη έχουν χρησιμοποιήσει απίθανες δικαιολογίες, προκειμένου να εμποδίσουν την ολοκλήρωση αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Κατά τα άλλα στην πολύβουη πλατεία Μοναστηρακίο,υ όπου συχνάζουν Έλληνες αλλά και πολλοί ξένοι, που επισκέπτονται την πρωτεύουσα θα υπάρχει αυτή η παραφωνία, σαν ένα χέρι ανθρωπίνου σώματος, που έχει μπει μονίμως στο γύψο…

Orgi.gr