Επικίνδυνη εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την επικράτηση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του λεγόμενου πρωθυπουργού του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, κατά τις χθεσινές παράνομες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα κατεχόμενα. 

Μιλώντας αποκλειστικά στον REPORTER της Κύπρου και κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών και την ενδεχόμενη επίδρασή του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση της Τουρκίας, αλλά και από το ποια «κυβέρνηση» και τι ποσοστά θα εκφράζει μέσα στην τ/κ κοινότητα.

Αναλυτικά η σχετική αποκλειστική δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη :

«Είναι μια επικίνδυνη οπωσδήποτε εξέλιξη. Βεβαίως δεν είναι εκείνοι που διαπραγματεύονται, αλλά δεν μπορεί ούτε και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας να διαπραγματευτεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη και το εσωτερικό της τουρκοκυπριακής κοινότητας, δοθέντος ότι η όποια λύση θα περάσει από δημοψηφίσματα, τόσο στην ε/κ όσο και στην τ/κ κοινότητα. Ρόλο βεβαίως μεγάλο διαδραματίζει η Τουρκία. Επομένως, πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση της Τουρκίας, αλλά και από το ποια ‘’κυβέρνηση’’ και τι ποσοστά θα εκφράζει μέσα στην τ/κ κοινότητα».