Του Νίκου Στέλγια

«Σε περίπτωση που αναθεωρηθεί με σοβαρότητα η νοοτροπία της ε/κ πλευράς, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια νέα δοκιμή (για λύση), επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και στην λύση και με ένα εξισορροπημένο πακέτο». Αυτό το μήνυμα στέλνει ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, στα πλαίσια μιας δημόσιας τοποθέτησης του, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες από τα Κατεχόμενα.

Σε περίπτωση που οι δυο πλευρές δεν κατορθώσουν να προχωρήσουν στην επανέναρξη, η τ/κ πλευρά δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να συνεχίσει την πορεία της με την «ΤΔΒΚ». «Δεν πρέπει να ξεκινήσουν άλλου είδους αναζητήσεις», τονίζει ο Μουσταφά Ακιντζί.

Στα πλαίσια μιας εκδήλωσης του Πανεπιστημίου της Άγκυρας στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν την πρόσφατη διάσκεψη του Κραν Μοντάνα. Ο ίδιος άσκησε κριτική στην ε/κ πλευρά. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι η τ/κ πλευρά δεν έχει κλείσει την πόρτα του διαλόγου.

Ο κ. Ακιντζί τονίζει τα εξής: «Όσο εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα η αναζήτηση της λύσης θα συνεχίζεται. Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν διαφορετικού τύπου προοπτικές λύσης. Ωστόσο, κάθε είδους λύση θα επιτευχθεί με βάση την διαπραγμάτευση. Ακόμη και το διαζύγιο θα λάβει χώρα με βάση την συνεννόηση. Εμείς δεν πρόκειται να κλείσουμε την πόρτα του διαλόγου. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες αυτό το διάστημα».

Ο κ. Ακιντζί δηλώνει ότι στην νέα περίοδο οι συνομιλίες δεν πρόκειται να συνεχιστούν επ’ αορίστου βάσεως.

Πηγή :  kathimerini.com.cy