Με θετική προσέγγιση θα προσέλθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο αυριανό δείπνο με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τον Μουσταφά Ακιντζί στη Νέα Υόρκη.

Αυτό που βγήκε από τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, είναι πως:

Πρώτον, δεν θα είναι αρνητικός στη σύγκληση μιας νέας Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη.
Δεύτερον, είναι έτοιμος να πάει στη Γενεύη προκειμένου να γίνει ουσιαστική συζήτηση του θέματος της Ασφάλειας. Μια θέση την οποία η πολιτική ηγεσία ερμηνεύει ως μετακίνηση-υπαναχώρηση από την προηγούμενη που υποστήριζε, ότι θα πάει στη Γενεύη για να συζητήσει την Ασφάλεια και εάν υπάρξει κατάληξη να πάνε στο εδαφικό και τα άλλα ζητήματα.
Τρίτον, θα ζητήσει όπως η συζήτηση για το θέμα της Ασφάλειας γίνει στη βάση μετρήσιμων κριτηρίων, δηλαδή να κατατεθούν οι απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν ετοιμαστεί από τις πέντε πλευρές κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε τεχνοκρατικό επίπεδο τον περασμένο Ιανουάριο.
Τέταρτον, δεν είναι ξεκάθαρο πως ακόμα κι αν συμφωνήσουν οι δύο ηγέτες (Αναστασιάδης και Ακιντζί) με τον ΓΓ του ΟΗΕ για μια πενταμερή θα υπάρξει θετική ανταπόκριση και από τις εγγυήτριες δυνάμεις, καθώς Τουρκία και Ελλάδα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους.

Πηγή : ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ