Φοβόμαστε για τις γυναίκες και τα παιδιά μας, λένε και οι ίδιοι οι πρόσφυγες – Πήγαν να λιντσάρουν τον επίδοξο βιαστή

Σε καζάνια που βράζουν έχουν μετατραπεί πλέον τόσο η Ειδομένη όσο και ο Πειραιάς, καθώς στους ανοργάνωτους αυτοσχέδιους καταυλισμούς συρρέουν όλο και περισσότεροι πρόσφυγες. Το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές μεταξύ νεαρών στο λιμάνι, ενώ όπως μεταδίδει η Daily Mail, στην Ειδομένη πρόσφυγες «συνέλαβαν» παιδόφιλο που επιτέθηκε σε 7χρονο παιδί και τον λίντσαραν.

Οι ίδιοι οι πρόσφυγες είναι πολύ ταραγμένοι με την κατάσταση και όπως δηλώνουν σε ΜΜΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις φοβούνται για τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, που επικαλείται μαρτυρία φωτογράφου, στην Ειδομένη χθες οι πρόσφυγες «πήραν τον νόμο στα χέρια τους» και λίντσαραν έναν άντρα από το Πακιστάν που κατηγορείται ότι βίασε επτάχρονη στον προσφυγικό καταυλισμό. Στις εικόνες που κυκλοφόρησαν φαίνεται μία ομάδα ανδρών να ξυλοκοπά και να μεταφέρει στους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας άνδρα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο που βρέθηκε στο σημείο, οι πρόσφυγες κλωτσούσαν και χτυπούσαν με γροθιές τον κατηγορούμενο, ενώ ένας εξ αυτών προσπάθησε να τον χτυπήσει με την ζώνη του στο κεφάλι.

Πηγή : protothema.gr