Tα  Χανιά βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων όσο αφορά τις κρατήσεις των Ελλήνων για το μήνα Αύγουστο. Όπως αποκαλύπτει η βάση δεδομένων της trivago για τον πιο δημοφιλή μήνα του…χρόνου, τη δεύτερη θέση κατακτά η καταπράσινη Σκόπελος, αφήνοντας πίσω την κοσμοπολίτικη Σκιάθο.

Η Νάξος έρχεται πολύ υψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων καθώς βρίσκεται στην 4η θέση, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και στην 7η θέση η Χώρα της Νάξου.  Τη γραφική Πάργα επέλεξαν πολλοί Έλληνες για τις διακοπές τους, καθώς βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας.

Η Παροικία της Πάρου κατακτά την 9η θέση, αφήνοντας σα δεύτερη προτίμηση στο νησί τον οικισμό της Νάουσας (18η θέση). Τη δεκάδα συμπληρώνει η όμορφη πόλη της Ρόδου.

Το παραθαλάσσιο χωριό Σύβοτα Θεσπρωτίας κατακτά την 11η θέση στην επιλογή των Ελλήνων αφήνοντας πίσω την Περίσσα της Σαντορίνης.

Το διάσημο άσπρο-μπλε νησί της χώρας μας το συναντάμε επίσης στη 14η θέση, με τους επισκέπτες του να επιλέγουν για διαμονή τα Φηρά.

Κοντά σε μια από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες παραλίες της Ζακύνθου, τον Λαγανά, επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους αρκετοί Έλληνες καθώς κατέχει την 13 θέση.

Η 15η θέση ανήκει στην Χώρα της Ίου με την πόλη του Ρεθύμνου να ακολουθεί. Στην 17η θέση βρίσκεται η ξακουστή για την έντονη νυχτερινή ζωή, η πόλη της Μυκόνου.

Ακολουθεί  ο οικισμός Νικιάνα της Λευκάδας, με την Βασιλική να βρίσκεται κι αυτή στη λίστα (19η θέση).

Τέλος, στην 20η θέση βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη, ένας προορισμός που είναι κάθε εποχή στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της έρευνας βασίζονται στη βάση δεδομένων της trivago και αφορούν τις αναζητήσεις των Ελλήνων το διάστημα 01.01.2014 έως 31.07.2014 για το μήνα Αύγουστο, με διάρκεια διαμονής περισσότερες από 5 ημέρες.

Από το www.newmoney.gr