Παράλληλα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις η Άγκυρα ενισχύει την καταστολή στο εσωτερικό της Τουρκίας, με συλλήψεις πολιτικών κυρίως του κουρδικού κόμματος HDP, δημοσιογράφων και ακτιβιστών, με το πρόσχημα ότι «διαδίδουν τρομοκρατική προπαγάνδα».

Περνώντας προ ολίγων ημερών για Πέμπτη φορά νόμο η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο παρατείνεται για ακόμη 3 μήνες η αναστολή των πολιτικών ελευθεριών για «λόγους εθνικής ασφαλείας» το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που δεν στηρίζει την «τρέλα του μεγαλείου» του Τούρκου Προέδρου, βρίσκεται στο στόχαστρο των διαφόρων κατασταλτικών μηχανισμών, ιδιαίτερα όταν δεν υφίσταται το «κράτος δικαίου» μιας κι έχει εκδιώξει κάθε μη αρεστό δικαστικό από τη θέση του.

Τα ίδια τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες ότι πραγματοποιήθηκαν και χθες νέες συλλήψεις, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί, επειδή εξέφρασαν δημόσια διαφωνίες για την τουρκική εισβολή, σε 130-150.

Οι συλλήψεις έγιναν, μεταξύ άλλων, στην περιοχή της Σμύρνης και του Αϊδινίου, όπου συνελήφθησαν οι τοπικοί επικεφαλής του Κουρδικού Κόμματος των Λαών (HDP) αλλά και στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ και Χατάϊ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Στο μεταξύ η τουρκική κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί ήδη από προχθές να περάσει το «μήνυμα» ότι Σύροι πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Τουρκία παρουσιάζονται εθελοντικά και ζητούν να εκπαιδευθούν και να πολεμήσουν στο πλευρό των Σύρων ανταρτών και του Τουρκικού Στρατού κατά των Κούρδων.

Σε μια μάλιστα σχετική «είδηση» ανακοινώθηκε ότι περισσότεροι από 500 νεαροί πρόσφυγες στην περιοχή Σανλιούφρα της Τουρκίας διαδήλωσαν με τουρκικές σημαίες ζητώντας να καταταγούν εθελοντικά για να πολεμήσουν στη Συρία.  Πρόκειται για μια σύγχρονη νέο- οθωμανική επιχείρηση δημιουργίας γενιτσάρων.

Πηγή : simeioseisexpol.com