Να και ένα καλό μέτρο που επέβαλε η τρόικα στην Κυβέρνηση και περνάει στο πολυνομοσχέδιο. Βάζει πλαφόν στις προσλήψεις εκτάκτων στο Δημόσιο Τομέα. Βεβαίως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν βρει το κόλπο να προσλαμβάνουν από το παράθυρο μέσω των εταιριών του που έλέγχονται από το Δημόδιο και τους 260 Οργανισμούς που ίδρυσαν με νεφελώδες αντικείμενο. Πρασλαμβάνουν και τον τελευταίο δικό τους με σκοπό να καταλάβουν επιτέλους την … εξουσία.

Το άρθρο 246 του πολυνομοσχεδίου αναφέρει: Πλαφόν (ανώτατο όριο) και στον μέσο όρο του έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ, μίσθωσης έργου και ωριαίας αποζημίωσης φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (Κεντρική Κυβέρνηση, ΟΤΑ και Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης), η μισθοδοσία του οποίου επιβαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισμό, πλην «δημοσίων επιχειρήσεων» που το δημόσιο συμμετέχει στο μετοχικό τους κεφάλαιο του 2016, τίθεται για το 2018, σύμφωνα με πρόβλεψη του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που συμπεριελήφθη στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Από την εν λόγω ρύθμιση εξαιρούνται οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών (προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών κ.λπ.).