Σχόλια

Το φιάσκο των Ίμια

/

Μια ουρά πολύ… παχειά

  • Για το φιάσκο της Ύμιας  δημοσιεύσαμε πρόσφατα ένα σύντομο χρονικό.
  • Μετά τα γεγονότα (26 – 30 Ιανουαρίου 1996) οι Αμερικανοί αφού έλαβαν τις ευχαριστίες Σημίτη, συνδεόμενες με… κομψές κυβιστήσεις, συνέταξαν, ως συνηθίζουν, έκθεση. Συντάκτης, ο Αμερικανός ΑΝΥΠΕΞ κ. Στροομπ Τάλμποτ, πρώην δημοσιογράφος των TIME και προσωπικός φίλος του Προέδρου Κλίντον, γνωστός ως «διπλωμάτης της ωμότητας». Αντιμετώπιζε, συνήθως, τέτοια περιστατικά που συνέβαιναν για «βλακώδεις λόγους» (όπως αυτό της Ύμιας) με χλευασμό.

Η αναφορά του κ. Σ.Τ. συνετάγη την 02.02.96, ένα μήνα μετά τα γεγονότα και απεστάλη σε όλες τις Πρεσβείες και Υπηρεσίες των ΗΠΑ στην Ευρώπη καθώς και CIA, NSA, DIA κ.λπ.

  • Ο κ. Σ.Τ. εγκαλεί με καθόλου διπλωματικό τρόπο τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη. Γράφει στη συνέχεια «… Ο κ. Αρσένης και η Στρατιωτική Ηγεσία φαίνεται να είναι καταδικασμένη ότι θα πληρώσουν την κρίση χάνοντας τις θέσεις τους». Περαιτέρω χαρακτηρίζει, κατά την κρίση του Χόλμπρουκ, την έκβαση των επεισοδίων ως ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Συμπληρώνει ότι η ΕΕ εκοιμάτο, τότε, τον ύπνο του δικαίου, δεν επενέβη, ως όφειλε… Οι Έλληνες, συμπληρώνει αισθάνθηκαν ταπεινωμένοι (τα στοιχεία από τον ιστότοπο .gr).

Επίλογος (δικός μου): Ούτε ο κ. Αρσένης, ούτε κι η Ηγεσία ενοχλήθηκαν από τον κ. Σημίτη. Η ΕΕ, σε μία επανάληψη παρόμοιου επεισοδίου, πάλι θα ποιήσει την νήσσαν. Συμπέρασμα: Ότι μπορέσουμε μόνοι μας… Το ότι τότε ταπεινώθηκε η χώρα, είναι γεγονός. Ο κ.Σημίτης ατιμώρητος, και οι συν αυτώ, επιμένουν να θέλουν να ξανασώσουν τη χώρα

Τεχνική Υποστήριξη Ναυτικού

  • Όπως ανακοινώθηκε, το ΓΕΝ υπέγραψε με την Εταιρεία TURBONEDS.A. μνημόνιο συνεργασίας για την, αδαπάνως, συντήρηση και επισκευή από την εταιρεία όλων των στροβιλοϋπερπληρωτών των μηχανών DIESEL των πολεμικών πλοίων καθώς και εκπαίδευση τεχνικών ΠΝ.
  • Ομολογουμένως η κίνηση της TURBOMED  δεν είναι συνήθης και δεν μπορεί παρά να αξιολογηθεί ως ευχάριστη έκπληξη.
  • Τρέξε Καμμένο, τρέξε…

Ένας πονηρός πολιτικός επιχειρεί πάντοτε να βγάλει το βύσμα από τον…. του και να το φυτεύσει στου άλλου…

Μπαλζάκ

  • Ο Τσίπρας ευφυώς ποιών έχωσε για καλά το βύσμα του προσφυγικού προβλήματος στο καημένο Καμμένο που τρέχει και δεν φθάνει.
  • Μέχρι τις 15 του μηνός υποχρεούται να ετοιμάσει δύο στρατόπεδα (Μαλακάσας – Σίνδου) και πέντε (5) hot – spots.
  • Ο Καμμένος έπραξε το ίδιο. Έχωσε το βύσμα βαθειά στα ΓΕΕΘΑ – ΓΕΣ.
  • Προς δόξαν των αισχρών και ποταπών, ορνεοκέφαλων ετέρων της ΕΕ, αυτού του Παραδείσιου Οργανισμού (που μας έχωσαν άφρονες πολιτικοί μας), που επιβάλλουν ασφυκτικά όρια χρόνου.
  • Εν τω μεταξύ άφρονες αγροτοπατέρες, ενθαρρυνόμενοι από αφρονότερους της Αντιπολίτευσης, κλείνουν αυταρχικά και παράνομα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα (Άρθρο 19) τα τελωνεία και τις πύλες της χώρας αποστερώντας από έσοδα το δύσμοιρο Κράτος. Αυτή είναι η Ελλάδα, θα έλεγε ο Σημίτης.
  • ΚΥΣΕΑ και Κρίσεις
  • Όσοι δεν θυμόσαστε το τι σημαίνει, σας το θυμίζω: Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών- Άμυνας ή, όπως είχε επικρατήσει επί Σημιτισμού, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ ΑΡΠΑΧΤΩΝ.
  • Όλες οι Λυβιτούρες Εξοπλισμών, και όχι μόνον, εγκρίνονταν από το… 10 μελές ΚΥΣΕΑ όπου οι ευθύνες εξαφανίζοντας πλήρως με τη μέθοδο της διάχυσης ευθυνών. Το ΚΥΣΕΑ, επίσης, επισφράγιζε τις αποφάσεις του Υπουργού που αφορούσαν αλλαγές στην Ηγεσία του Στρατεύματος.
  • Το Μάρτιο αρχίζουν οι κρίσεις Αξιωματικών στις ΕΔ όπου θα κριθούν και οι αρχηγοί. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στην κορυφή δεν θα έχουμε αλλαγές. Εκτός αν πιάσει κάποια… κρίση τον κ. Καμμένο και καρατομήσει κάποιον Αρχηγό, χωρίς λόγο και αιτία, όπως έκανε με τον Πανάξιο Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό Χρήστο Μανωλά. Το ότι «αμελεί» να προωθήσει το Νόμο περί θητείας Αρχηγών, με υποψιάζει.
  • Αν όμως, υποθέτουμε, αποφασιζόταν κάτι, ποιο ΚΥΣΕΑ θα το νομιμοποιούσε; Αυτό που προβλέπεται από το ΦΕΚ ΑΦ 26/25-2-2015; Ποία η σύνθεσή του; Πρωθυπουργός, ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, ΥΔΤ, Υπ. Εμπ. Ναυτιλίας, Α/ΓΕΕΘΑ. Μα αυτό έγινε, στο πόδι, για την επικύρωση εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών PP-3 του ΓΕΝ. Είναι ένα ΚΥΣΕΑ, α λα καρτ.
  • Ας φροντίσουν, οι περί το ΥΕΘΑ ή τη Γραμματεία της Κυβέρνησης να φτιάξουν ένα μόνιμης συνθέσεως, ολιγομελές ΚΥΕΣΑ γενικής χρήσεως. Εγκαίρως… Αμήν
  • Η οργή του Ανδρέα

Την στιγμή που η Χώρα διέρχεται δραματικές στιγμές που επιδεινώνονται, η Έρευνα του φιάσκου της Ύμιας, μετά μια 20ετία, απεκάλυψε τις κραυγαλέες ευθύνες τη Μιμικοκυβέρνησης και αυτής του Σημίτη που ακολούθησε, η κ. Μιμή Λιάνη – Παπανδρέου απτόητη, προκλητική και ανερυθρίαστη παρουσίασε πανηγυρικά στην αίθουσα ΕΣΗΕΑ, την Πέμπτη το νέο της βιβλίο Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ εκτελώντας για άλλη μια φορά τη μνήμη του συζύγου της. Ακριβώς στην επέτειο της 20ετίας της εθνικής ταπείνωσης.

–     Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν.

–     Παρουσιαστές ποικίλοι: Σγουρίδης, Χρυσανθακόπουλος και, περιέργως, ο έχων καλήν έξωθεν μαρτυρίαν στρατηγός κ. Δημ. Αλευρομάγειρος.

–     Δεν θα σχολιάσω τίποτα. Απλώς θα επαναλάβω την ρήση του Νίκου Εγγονόπουλου «Στρατηγέ μου τι γυρεύεις εσύ στη Λάρισα, ενας Υδραίος;»

–     Αν ζούσε ο Ανδρέας θα εκτόξευε την οργή του στις κεφαλές των συμμετεχόντων σ’ αυτή την κωμωδία.

Ξεπέρασε τα όρια της αδιαφορίας

–       Και προσέγγισε αυτά του σαδισμού η τακτική αποφυγής υπογραφής ενός ΣΝ από τον κ. Καμμένο που μ’ αυτό τακτοποιείται, προσωρινώς, το θέμα επαναλειτουργίας του ΟΣΜΑΕΣ. 4 μήνες περιμένει τη υπογραφή του!

–       Ο οικισμός, λες και βρίσκεται στην Κεντρική Αφρική, στερείται υδροδοσίας, οι ολιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι του δεν έχουν νερό για τα στοιχειώδη και η Εξουσία ουδόλως συγκινείται. Περί άλλων τυρβάζει…

Η για πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση, ασχέτως αν στις τάξεις της περιλαμβάνει τους ΑΝΕΛ,  θα έπρεπε να δώσει το στίγμα της, της ανθρωπιάς.

Δευκαλίων Τρικορφίτης