Ενώ το ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ο Πιερ Μοσκοβισί μπήκε στο γήπεδο για λίγα λεπτά και έβαλε γκολ στην πολιτική αρένα της Ελλάδας. Οι αναφορές του περί τέλους των μνημονίων και επαναδιαπραγμάτευσης των περικοπών στις συντάξεις έκανε έξαλλους τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Κωστή Χατζηδάκη.

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα, το Σκοπιανό βρισκόταν σε πρώτο πλάνο και η κυβέρνηση ήταν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Η φιεστα της γραβάτας στο Ζάππειο δεν φάνηκε να έχει ιδιαίτερα αποτελέσματα και η ηγεσία της ΝΔ μοιραία εκνευρίστηκε από τον Πιερ Μοσκοβισί, που όπως λένε στην Πειραιώς «ήρθε στη χώρα μας με φανέλα ΣΥΡΙΖΑ» και άρχισε τις πάσες και τα γκολ προς όφελος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ποανηγυρικός και το… δωράκι

Ο Γάλλος Επίτροπος εκφώνησε είναι η αλήθεια πανηγυρικό λόγο στη Βουλή, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα έφτασε στο τέλος των μνημονίων χάρη στην αποτελεσματική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πως η τρόικα δεν θα ξανάρθει στη χώρα μας, γεγονός που προκάλεσε τα χειροκροτήματα των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Παράλληλα  στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έκανε και το «δωράκι» περί επαναδιαπραγμάτευσης των περικοπών των συντάξεων και κάπως έτσι ξεχείλισε το ποτήρι της ΝΔ.

Ηχηρή αντίδραση της ΝΔ

Πρώτα ήρθε η αντίδραση από τη μεριά του αντιπροέδρου της, Κώστη Χατζηδάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε μεν πως όλοι οι Έλληνες θέλουν να σωθούν οι συντάξεις, αλλά ζήτησε από τον Επίτροπο της Κομισιόν να πει τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς η ΝΔ έχει κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο έχει φτιάξει σεβόμενη τις διεθνείς συμφωνίες, όπως είναι το 3ο μνημόνιο. Ουσιαστικά, υπογράμμισε πως δεν μπορεί να υπάρχουν μυστικές συμφωνίες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπέρ της κυβέρνησης σε περίπτωση εκλογών.

Η επίθεση της ΝΔ στον κ. Μοσκοβισί, όμως, συνεχίστηκε και από τον Πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνάντησε τον Γάλλο Επίτροπο και του συνέστησε να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του!

Ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως η στάση του κ. Μοσκοβισί δεν σέβεται τον ελληνικό λαό που έχει περάσει πολύ δύσκολα και έχει υποστεί δυσβάσταχτα μέτρα. Οι πανηγυρισμοί του κ. Μοσκοβισί, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ήταν υπέρμετρα «θορυβώδεις» και γι` αυτό ζήτησε περισσότερη σεμνότητα.

Ικανοποίηση στο Μαξίμου

Όπως ήταν φυσικό, η κυβέρνηση καυτηρίασε τη στάση της ΝΔ, λέγοντας ουσιαστικά πως ο κ. Μοσκοβισί «τους χαλάει τη σούπα» της καταστροφολογίας .

Από το Μαξίμου υπογραμμίζουν τα καλά λόγια του κ. Μοσκοβισί και ασφαλώς καλωσορίζουν την… ασίστ για τη μη περικοπή των συντάξεων , η οποία θα αξιοποιηθεί καταλλήλως από τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως άλλωστε επισήμανε από τη Δευτέρα το Reporter, ο Πρωθυπουργός έχει ήδη αρχίσει να γράφει το προεκλογικό του αφήγημα, το οποίο και θα παρουσιάσει αναλυτικότερα στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο κι αφού η Ελλάδα θα έχει πραγματοποιήσει και επίσημα την έξοδο από το πρόγραμμα.

Όλα τα παραπάνω είναι βέβαιο πως θα συζητηθούν και στο επόμενο μεγάλο ντέρμπι. Αυτό της Πέμπτης στη Βουλή, στη συζήτηση για την οικονομία και τη συμφωνία του Eurogroup, όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Πηγή: reporter.gr