ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΘ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

Η χώρα έχει ως πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που δίδαξε την ανομία μέσα από τις καταλήψεις κερδίζοντας… επάξια τον τίτλο του «αγωνιστή». Ο ίδιος άνθρωπος γράφτηκε σε πανεπιστήμιο βαλκανικής χώρας και στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με πανεπιστημιακούς ήταν εξαιρετικά… δύσκολο να τον δεις ως φοιτητή εντός της αιθούσης εν ώρα μαθήματος, ενώ αντιθέτως μπορούσες να τον διακρίνεις… φάτσα κάρτα στα τραπεζάκια της ΚΝΕ.

Εκεί… συσκεπτόταν με άλλα «συντρόφια» για…  τεχνικά θέματα όπως η αφισοκόλληση, η διακίνηση εντύπου υλικού ή η πρόκληση φασαρίας και αναμπουμπούλας, Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο συγκεκριμένο πεδίο ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου είχε επιδόσεις τύπου… διδακτορικού! Ειρήσθω εν παρόδω, τα βράδια, όταν… ξεκουραζόταν από μια κλασική… κνίτικη ημέρα, έπεφτε για ύπνο έχοντας στο δωμάτιο του τη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου θα πει κάποιος…

Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου λοιπόν έλαβε το πτυχίο του με τον κλασικό… αριστερό τρόπο και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στη χωροταξία, για να το έχει ως… εφόδιο κατά την πολιτική του σταδιοδρομία που ούτως ή άλλως έδειχνε ότι ήταν το μόνο πράγμα που τον ενδιέφερε.

Το μεταπτυχιακό αυτό φέρει την υπογραφή των πανεπιστημιακών Μπαλτά και Παρασκευόπουλου που όλως τυχαίως τους έκανε και υπουργούς το 2015 για να βγάλει την… υποχρέωση! Στον πραγματικό κόσμο αυτό συνιστά διαφθορά. Το ίδιο και το βόλεμα των στενών συγγενών που σε άλλη ευνομούμενη χώρα θα είχε ξεσηκώσει το σύμπαν. Γι αυτούς όμως, δεν τρέχει απολύτως τίποτα! Απλά είναι σαν να ξημερώσει μια ακόμη όμορφη μέρα και να βγει ο ήλιος από την ανατολή!

Οι περισσότεροι κουλτουριάρηδες αριστεροί που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση βολεύτηκαν επί της ουσίας από το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980. Κάποιοι δε και από τη Χούντα, κάτι που μάλλον ξενίζει! Αισθάνονταν αδικημένοι από το κλειστό σύστημα διακυβέρνησης των δεξιών που έως το 1981 απέρριπταν λόγω κοινωνικών φρονημάτων τους κομμουνιστές.

Έτσι, τα «συντρόφια» πήραν τίτλους και μάλιστα έγιναν και πανεπιστημιακοί. Από τη στιγμή που ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλαξε την πορεία της παιδείας κλείνοντας κυρίως το… μάτι στη φαυλότητα, το βόλεμα και την ανομία, το μέλλον της χώρας μόνο ελπιδοφόρο δεν θα μπορούσε να είναι. Και όσοι μιλάνε προπαγανδιστικά για εκδημοκρατισμό και κοινωνικές ελευθερίες, μάλλον είναι μακριά νυχτωμένοι…

Βεβαίως, μέσα σε όλα αυτά είχαμε και εκείνους που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στα ελληνικά ΑΕΙ πήγαν στα… αμαρτωλά δυτικά πανεπιστήμια που αποτελούν τα φυτώρια των… καταραμένων φιλελεύθερων και καπιταλιστών προκειμένου να… κλέψουν το know how και να αλώσουν το σύστημα εκ των έσω! Έτσι, βλέπουμε σήμερα μαρξιστές υπουργούς να βαράνε τα καμπανάκια στη Wall Street! Πραγματικά, η λέξη ανισορροπία είναι… φτωχή για να περιγράψει την πραγματικότητα και το ποιόν ανθρώπων που δεν σέβονται τον εαυτό τους και συσσωρεύουν διαρκώς απύθμενη γελοιότητα…

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δημιούργησε ένα περιβάλλον φαυλότητας στα ελληνικά πανεπιστήμια το οποίο επιτείνει ο σημερινός πρώην καταληψίας. Υπενθυμίζουμε και πάλι το… εικόνισμα του Ανδρέα Παπανδρέου στο παιδικό δωμάτιο του σημερινού πολιτικού που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας.

Το γεγονός ότι έχουμε καλά πανεπιστήμια σημαίνει ότι κάποιες ανθρώπινες μονάδες έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και αξιοποίησαν πόρους, ιδέες και γνώσεις για να επιτυγχάνουν συνεχώς θετικά αποτελέσματα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Βεβαίως, αντιλαμβανόμαστε που θα βρίσκονταν σήμερα τα ελληνικά πανεπιστήμια αν δεν είχαν τα… παράσιτα που ενδημούν σήμερα, αλλά και τους κάφρους που στο όνομα του κομμουνισμού λειτουργούν ανέξελεγκτα και ανεξέλεγκτοι…

Στόχος του άθλιου αριστερού κατεστημένου στα πανεπιστήμια όπως και των τραμπούκων που ελέγχουν τις σχολές δεν είναι άλλος από το να μετατρέψουν τους ναούς της γνώσης μιας δυτικής δημοκρατικής χώρας, σε… Πλατεία Εξαρχείων. Σήμερα αρκετές πανεπιστημιακές σχολές έχουν μετατραπεί σε κέντρα δραστηριότητας εγκληματικών και τρομοκρατικών στοιχείων.

Οργανωμένες εγκληματικές ομάδες ημεδαπών και αλλοδαπών αλωνίζουν, καταστρέφουν την περιουσία του ελληνικού λαού σε καθημερινή βάση, οργανώνουν ληστείες, διακινούν ναρκωτικά, λειτουργούν ως κοινοί νταβατζήδες, εμποδίζουν τα νέα παιδά που θέλουν να αφιερωθούν στις σπουδές τους. Άλλωστε «η καριέρα είναι χολέρα» όπως θα έλεγε και κάποιος ακατανόμαστος ειδικός στο… σπορ του στρατηγικού σχεδιασμού. Και βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη γνωστή δήλωση πρώην αριστερού υπουργού ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά».

Μια ολόκληρη κοινωνία που υποβάλλεται στο μαρτύριο της φορομπηχικής πολιτικής της κυβέρνησης παρατηρεί τις εξελίξεις μάλλον εκνευριστικά απαθής. Από την άλλη, έχουν και επιπλέον βάρη που φορτώνουν στην κοινωνία οι συμμορίες κακοποιών που δρουν ανεξέλεγκτα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Οι πανεπιστημιακοί σηκώνουν ψηλά τα χέρια, πλην αυτών που αγωνίζονται για την επικράτηση των κομμουνιστικών ιδεών.

Οι τελευταίοι όπως και να το κάνουμε μάλλον αισθάνονται ότι ζουν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους συμπλεγματικούς, αλλοπρόσαλους και ανισόρροπους τύπους χρήζουν ιδιαίτερης παρακολούθησης. Νομίζουμε ότι αυτό εξάγεται ως συμπέρασμα με μια πρώτη εκτίμηση από τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν…

Η αρρώστια που υπάρχει σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια έχει προχωρήσει ραγδαία. Οι καταστροφές στο όνομα της αποφυλάκισης τρομοκρατών δίνουν και παίρνουν. Οι καταστροφές με το… έτσι θέλω είναι καθημερινό φαινόμενο. Και βεβαίως, η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει να βάλει τάξη γιατί σε αυτά τα… παιδιά βλέπει πολλά από τα παιδιά σημερινών υπουργών της που συνελήφθησαν κατά το παρελθόν για ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, διακεκριμένες φθορές, τρομοκρατικές ενέργειες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κλπ.

Το ιερό και απαραβίαστο άσυλο ιδεών στα πανεπιστήμια έχει μετατραπεί σε άσυλο αλητείας και τρομοκρατίας. Οι εγκληματίες συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτοι σαν κοινοί χούλιγκανς. Η διακίνηση ναρκωτικών πάει σύννεφο. Οι σπείρες με αλλοδαπούς και λαθραίους μετανάστες δρουν ανεξέλεγκτες στο όνομα των… δικαιωμάτων που επιβάλλει ο κομμουνισμός και ανέχεται η εξαιρετικά… μπερκέτικη δημοκρατία μας. Καθηγητές απειλούνται ή ξυλοκοπούνται και όλα θυμίζουν μια χώρα όπου κυριαρχεί ένα κράμα σταλινικής δικτατορίας, ιταλικής καμόρας και κολομβιανής μαφίας…

Η ελληνική κοινωνία πληρώνει την… τρέλα του καθενός περιθωριακού που θέλει να κάψει και να καταστρέψει τη δημόσια περιουσία. Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους αγωνιούν μήπως κάποια μέρα γίνουν και αυτά βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων και υπανθρώπων.

Αναμφίβολα, οι διαπιστώσεις είναι κοινές και κοινότυπες. Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση που θα λειτουργήσει αποφασιστικά και μέσα σε μηδενικούς χρόνους θα συντρίψει τους μπαχαλάκηδες και κάθε μορφή αλητείας, ρίχνοντας παράλληλα το βάρος στην ανασυγκρότηση ζωτικής σημασίας θεσμών όπως η Παιδεία.

Όλα αυτά που βλέπουμε τώρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα… φίδια που βγήκαν μετά την επώαση των… αυγών τη δεκαετία του ΄80. Όλα αυτά που βλέπουμε σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από την επίθεση που εξαπολύουν οι «απολυτοτιποτάκηδες» ώστε να επιβάλλουν τον φόβο, τη βία, το θράσος, την ασυδοσία και την ανομία.

Η οικονομική κρίση ήταν ο καταλύτης για να έρθουν στην εξουσία οι πιο κυνικοί και χυδαίοι τύποι που έχουν περάσει από τη χώρα τουλάχιστον στη μεταπολεμική Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ήρθε πιο έντονα στο προσκήνιο και ο πραγματικός εαυτός λογής λογής υπανθρώπων.

Η χώρα έχει εξελιχθεί σε μια κανονική… Καρανικοκώσταινα όπου ανισόρροποι τύποι προσπαθούν με προκλητικό τρόπο να επιβάλλουν την… τρέλα τους στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που με τη σειρά τους παρακολουθούν εγκληματίες να καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία, να προκαλούν βλάβη στην Παιδεία και να στέλνουν τον λογαριασμό σε κάθε σπίτι ξεχωριστά.

Είτε αυτός αφορά τα… σπασμένα, είτε τις ευκαιρίες που χάνουν τα νέα παιδιά στη χώρα μας για να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας μέσα από τα πολλά εφόδια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τους παρέχει ένα σοβαρό σύστημα παιδείας.

Η χώρα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής και για να μπορέσει να σταθεί όρθια τις επόμενες δεκαετίες πρέπει να επενδύσει κυρίως στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Αυτό θα γίνει μέσα από την Παιδεία, η οποία εκ των πραγμάτων πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στα υψηλά στάνταρντς που απαιτεί μια χώρα δυτικού τύπου, η οποία έχει στόχους και αξίες.

Το να περιμένει κάποιος από τον σημερινό καταληψία του Μαξίμου και πρώην καταληψία σχολικών μονάδων να φτιάξει την Παιδεία είναι σαν να περιμένεις από τα… πτηνά του Εθνικού Κήπου να σου λύσουν διαφορικές εξισώσεις! Τώρα, αν περίμενε κάποιος ότι μετά από τα παραπάνω θα γινόμασταν μια χώρα με σοβαρό εκπαιδευτικό σύστημα επί των ημερών Τσίπρα, απλά είναι αδικαιολόγητος. Πιθανόν και απαράδεκτα… αφελής!

*ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS