Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ*

Μόνο με την ελληνοκυπριακή πλευρά συγκρούεσαι, αν είναι να συγκρουστείς με κάποιον. Μόνο την ελληνοκυπριακή πλευρά κατηγορείς,αν είναι να κατηγορήσεις

Λες είσαι αποφασισμένος να μην υψώσεις τη φωνή σου εναντίον της Τουρκίας. Διότι είσαι συναινετικός και όχι συγκρουσιακός. Μόνο με την ελληνοκυπριακή πλευρά συγκρούεσαι, αν είναι να συγκρουστείς με κάποιον. Μόνο την ελληνοκυπριακή πλευρά κατηγορείς, αν είναι να κατηγορήσεις κάποιον.

Μόνο από την ελληνοκυπριακή πλευρά περιμένεις απολογία, αν περιμένεις να απολογηθεί κάποιος. Δεν περιμένεις από την Τουρκία. Η Τουρκία δεν έκανε τίποτε για να απολογηθεί, έτσι δεν είναι; Αλλά είναι μεγάλο το φταίξιμο της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σώνει και καλά θα γιορτάζει μιαν αμαρτία όπως η Ένωση.

Όμως, αν θα εορτάζεται κάτι σε αυτό το νησί, μπορεί να εορτάζεται μόνο ένα αγαθό όπως η 20ή Ιουλίου. Αν είναι να ζητηθεί από κάποιον να λογοδοτήσει, αυτός είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά. Δεν ζητείται από την Τουρκία να λογοδοτήσει.

Ποιος πήρε τα εδάφη μας από τα χέρια μας; Οι Ελληνοκύπριοι! Ποιος κατέχει τη μισή μας πατρίδα; Οι Ελληνοκύπριοι!

Ποιος μετέφερε εκατοντάδες χιλιάδες από την Ελλάδα; Οι Ελληνοκύπριοι!

Ποιος έδωσαν πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας για τα εδάφη μας στον πληθυσμό που μετέφερε από την Ελλάδα; Οι Ελληνοκύπριοι!

Ποιος δίνει το Βαρώσι στα φίδια να το τρώνε επί 43 χρόνια; Οι Ελληνοκύπριοι!

Ποιος έβαψε τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο βουνό στα βουνά μας που κατέκτησε; Οι Ελληνοκύπριοι!

Σε ποιον ανήκουν οι σαράντα χιλιάδες στρατιώτες που βρίσκονται στο νησί; Στην Ελλάδα!

Η Τουρκία είναι αθώα. Να λοιπόν, γι’ αυτό δεν μπορεί να ζητηθεί καθόλου από την Τουρκία να λογοδοτήσει. Δεν μπορεί να ζητείται απολογία και άλλα παρόμοια. Μόνο από τους Ελληνοκύπριους ζητείται να λογοδοτήσουν, αν είναι να ζητηθεί από κάποιον. Διότι έκαναν σκατά το νησί μας με όλες τις πράξεις τους, έτσι δεν είναι;

Εντάξει, η σύγκρουση είναι με την Τουρκία. Μην υψώσεις καθόλου τη φωνή σου. Αλλά τότε θα ανεχτείς και αυτά που θα σου συμβούν. Κοίτα τι σου λέει ο Γιγίτ Μπουλούτ, ο αρχισύμβουλος του υποστηρικτή της ειρήνης Ερντογάν: «Δεν υπάρχει πλέον στην Κύπρο επιλογή της ΕΕ!».

Μην περνάς στο ντούκου τον Γιγίτ. Είναι ο άσος πίκα του κ. Ταγίπ μέχρι σήμερα! Το νούμερο ένα του! Κουνάει το σπαθί του στην Ευρώπη. Μείνε στα κρύα του λουτρού στην Κύπρο, λέει. Δεν θα την αφήσει να μυρίσει καν την Κύπρο, λέει. Την πήρε με το αίμα των πεσόντων του, λέει. Και μάλιστα την ανακατέλαβε!

Αν υπάρχει κανείς που είναι έτοιμος να καταβάλει το ίδιο τίμημα, να έρθει και αυτός να την πάρει, λέει! Θύμωσε με τη Γερμανία, την Ολλανδία. Και θα βγάλει τα νεύρα του πάνω μας. Η Κύπρος ως γνωστόν είναι περιουσία του πατέρα του και αν θέλει την πουλά, αν θέλει τη νοικιάζει!

Κοίτα τι άλλο λέει: «Έχω να πω το εξής στις χώρες της ΕΕ που θεωρούν ότι θα αποκόψουν την Κύπρο από την Τουρκία: Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την επιχείρηση που κάναμε το 1974 ενάντια σε εκείνους που δολοφόνησαν τα αδέλφια μας και γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει έστω και μια δικαιολογία που να μας κάνει να υποκύψουμε. Η Κύπρος είναι δική μας υπόθεση και έτσι θα μείνει. Προτού χυθεί και η τελευταία ρανίδα του αίματός μας κανείς, με κανένα παιχνίδι στο τραπέζι δεν μπορεί να φέρει το θέμα της Κύπρου ενώπιον τετελεσμένων…»

Να, γι’ αυτόν ουσιαστικά τον λόγο έφυγες εσύ από το τραπέζι Μουσταφά. Και ακόμα επαναλαμβάνεις συνεχώς «να διορθωθεί η απόφαση για την Ένωση και θα επιστρέψω στο τραπέζι». Όμως, ακόμα και εσύ ο ίδιος δεν το πιστεύεις πλέον αυτό.

Δεν μπορείς να επιστρέψεις έτσι εύκολα σε εκείνο το τραπέζι. Δεν μπορείς να επιστρέψεις, έστω και αν η Βουλή στον νότο διορθώσει εκείνη την απόφαση. Όλοι οι δρόμοι έκλεισαν. Δεν μπορείς να επιστρέψεις καθόλου μέχρι εκείνο το ευλογημένο το δημοψήφισμα. Μετά από αυτό; Αυτό θα σου το πει πλέον ο θείος Σαμ. Όπως αυτός θεωρήσει κατάλληλο. Αν σου πει μήλο, θα πας. Αν σου πει αχλάδι, δεν θα πας!
Δεν υπάρχει, λέει, μια επιλογή της ΕΕ στην Κύπρο! Ε, τι έγινε με την ένταξή μας στην ΕΕ; Μήπως δεν είμαστε και εμείς μέλη της ΕΕ; Μήπως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από την ΕΕ τώρα; Μήπως εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό της Γερμανίας και της Ολλανδίας; Τι είμαστε εμείς; Όμηροι; Αιχμάλωτοι; Και εσύ δεν έχεις τίποτα να πεις κατά όλων αυτών, έτσι δεν είναι; Γιατί; Μήπως επειδή είσαι συναινετικός και όχι συγκρουσιακός;

Τότε συναίνεσε. Ανάρτησε τη σημαία της παράδοσης στον πύργο του προεδρικού μεγάρου. Χαιρέτα την αιχμαλωσία σου και την ομηρία σου. Μην υψώσεις τη φωνή σου αν βρυχηθεί ο Ταγίπ! Η Ένωση είναι ανοησίες!

Το καλύτερο είναι να ζητήσεις από τον Νίκο να λογοδοτήσει για τους σαράντα χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες και τις εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού κουβαλητών! Μην επιστρέψεις ξανά στο τραπέζι! Ειδικά ενόσω δεν φεύγει από τον Πενταδάκτυλο η ελληνική σημαία, μην διανοηθείς να επιστρέψεις!
*Εκδότης – Αρθρογράφος εφ. ΑΦΡΊΚΑ
Πηγή: http://politis.com.cy