"Λεγεώνα μισθοφόρων" και στους πλειστηριασμούς;Του ΓΙΩΡΓΟΥ  ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ 

Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και στους πλειστηριασμούς. Για πληρωμένες κόντρες από «μισθοφόρους» μεγαλοϊδιοκτητών μας εγκαλούν οι θεσμοί.

Γράφω και οι θεσμοί… γιατί, ενώ το σχετικό με το συγκεκριμένο θέμα «βουητό», ξεκίνησε (εσωτερικά)  από τις Τράπεζες, τώρα προστίθεται η έκθεση συμμόρφωσης που παρουσιάστηκε στο προχθεσινό Eurogroup, στην οποία γίνεται αναφορά κατά τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο.

Στις πρώτες 20 σελίδες οι θεσμοί  μιλάνε για την δική τους πληροφόρηση  ότι στις αντιδράσεις στους πλειστηριασμούς έχουν παρεισφρήσει και άτομα που εξυπηρετούν συμφέροντα μεγαλοϊδιοκτητών.

Οι συντάκτες (της έκθεσης συμμόρφωσης των ευρωπαϊκών θεσμών)  δεν μας τα ψέλνουν κομψά, ή με πλάγιο ήχο. Βαράνε στο ψαχνό και δεν έχουν καμία αναστολή να τα διατυπώσουν στο πλέον επίσημο Κοινοτικό  έγγραφο που αφορά το ελληνικό μνημόνιο. Την έκθεση για την τρίτη αξιολόγηση.

Τα άτομα αυτά (όπως γράφουν, ωμά και ξεκάθαρα οι θεσμοί)  έχουν «αποστολή» να ανατρέψουν  διαδικασίες  πλειστηριασμών στους οποίους  (εκτός άλλων ακινήτων) συμπεριλαμβάνονται και βίλες ή ογκώδη ακίνητα συγκεκριμένων ατόμων με κεφάλαια και μεγάλα εισοδήματα.

Τι το καινούργιο και περίεργο για την Ελλάδα με τον άσβεστο οθωμανισμό, θα μου πείτε.  Άρα  και ποια  η σκοπιμότητα της «αποκάλυψης» στημένων αντιδράσεων έστω και από μια «λεγεώνα μισθοφόρων».

Καινούργιο είναι πως παίρνει σοβαρότατες διαστάσεις (και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης) το κατεστημένο της ελληνικής απατεωνιάς με τις δήθεν εξεγέρσεις … πότε για λόγους οικολογίας, πότε για αιτίες περιβάλλοντος, πότε για προστασία των συμφερόντων του λαού και πότε για την σωτηρία των φτωχών και αδυνάτων…

Οι δε  θεσμοί καταγγέλλουν, επισήμως και εγγράφως, ότι στα ελληνικά κινήματα, που έχουν ως «ταξικό πρόσημο» την ανατροπή κάθε μορφής μηχανισμού πληρωμής φόρων, χρεών και υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τις Τράπεζες,  το «μωσαϊκό» της αντίστασης… περιέχει  και «ψηφίδες»  ελεγχόμενες από εκείνους που οι αριστεροί χαρακτηρίζουν πλουτοκρατία. Αυτήν που, κατά τα άλλα, την μάχονται…

Βεβαίως, παρόμοια καλυμμένα συμφέροντα σε κινήματα θα συναντήσουμε και αλλού (ειδικότερα στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ μέλη της Ε.Ε. όπου υπάρχει ειδική γνώση και προπαίδευση…).

Δεν υπάρχει όμως δεύτερη περίπτωση επίσημης καταγγελίας από θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μοναδική καταγγελία είναι η  συγκεκριμένη περίπτωση της Ελλάδας.

Τον ίδιο «ψαλμό» ακούσαμε  και από κορυφαίο Τραπεζικό  παράγοντα  ο οποίος δεν απέκρυψε την  παρουσία συμφερόντων ιδιοκτητών ομάδων ακινήτων και μεγάλων κεφαλαίων μέσα από τα σχετικά δήθεν λαϊκά κινήματα.

Συνεπώς το πράγμα αλλάζει όταν τα εν οίκω μη εν Δήμω… γίνονται εν Δήμω… ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  όταν  οι καταγγελίες περιέχονται στις σελίδες επίσημης έκθεσης που συμφώνησαν τα μέλη του Eurogroup.

Με την ευκαιρία αυτή όμως, ας θυμηθούμε πως, με τούτα και με τα άλλα, η Βαλκανική Ελλάδα αντί να γίνει (στην πράξη) Ευρωπαϊκή Ελλάδα επιλέγει (μέσα από απατεωνιές και μικροκομματισμούς) τον δρόμο της Βενεζουέλας των Βαλκανίων.

Θυμάστε ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΗ (αβίαστα και χωρίς να μασάει τα λόγια του) αποκάλυψε προ δύο μηνών πως το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ καταστρατηγείται από ιδιοκτήτες βιλών με πισίνες στα Βόρεια Προάστια  και από εφοπλιστές, πελάτες της ΔΕΗ, που τυπικά εξασφάλισαν την υπαγωγή τους στο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτός τα είπε, αυτός τα άκουσε, όπως έγινε και με τους Τραπεζίτες και τους συμβολαιογραφικούς κύκλους που (ανάμεσα σε πολλά άλλα) απλά ψιθύρισαν για «τους βαλτούς» στους πλειστηριασμούς από  μεγαλοϊδιοκτήτες. Μόνη αντίδραση ήταν κάποια κουτσομπολιά για το ποιος είναι ο μπαγάσας με τις βίλες…

Παρομοίως κουβέντα δεν έγινε ποτέ  και για τους βουλευτές, τα κομματίδια και τις παρατάξεις Δήμων και Κοινοτήτων που αναδεικνύονται μέσα από «κινήματα» ανατροπών.  Τα γνωστά «κινήματα» που  έχουν ανατρέψει (στην πράξη) σημαντικές επενδύσεις αναβάθμισης της γεωπολιτικής θέσης της χώρας (από και προς την Ε.Ε.) με παραπέρα εκβιομηχάνιση ή αναβάθμιση υποδομών και συστημάτων μεταφορών.

Ποιοι τελικά ήταν ωφελημένοι (των «κινημάτων») εκτός από τους υποψήφιους Δημάρχους; Τσιφλικάδες και μεσάζοντες σε πωλήσεις εκτάσεων ακινήτων.

Είναι να τρελαίνεσαι, στη χώρα αυτή, όταν από την μια έχεις αυτό το αίσχος προδοσίας ιδεών και από την άλλη διαβάζεις (προχθές στο Bloomberg) πως ο μεγαλομέτοχος της «Amazon” Τζεφ Μπέζος αναζήτησε υποψήφιες περιοχές στις ΗΠΑ για να επενδύσει 5 δισ. δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις με 50.000 θέσεις εργασίας και  ανταποκρίθηκαν 238 Δήμοι!!! Στην Ελλάδα θα ήταν αιτία πολέμου … καθώς τα ελληνικά καφενεία είναι γεμάτα εθελοντές…

george.kraloglou@capital.gr

Πηγή : capital.gr