Του Γιώργου Κράλογλου

Τόλμησαν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών να κυκλοφορήσουν τις περυσινές δηλώσεις του κομισάριου γεωργίας Αποστόλου,που χαρακτήριζε ταφόπλακα για την αγροτιά μέτρα σαν αυτά που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έγινε σεισμός.Λυσσομανάειη προπαγάνδα. Οι αγρότες που δεν συμφωνούν με τον σύντροφο Αποστόλου είναι φασίστες. Είναι όργανα της δεξιάς και των νεοναζί.

Είναι τέτοια η παραζάλη της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρουν πλέον και οι ίδιοι τι λένε.Τι κόλπα να βρουν για να πετύχουν διχασμό των αγροτών.

Δεν ξέρουν τίποτε άλλο να κάνουν οι διατεταγμένοι ινστρούχτορες, κομματικοί, εργατοπατέρες και Βουλευτές για να αποφύγουν τα χειρότερα με το αγροτικό κίνημα. Πέφτουν από την μία γκάφα στην άλλη.

Έβγαλαν και κυκλοφόρησαν μια φωτογραφία αγροτών να μιλάνε με κάποιους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και θεμελίωσαν έτσι τα επιχειρήματά τους για τους φασίστες της αγροτιάς.

Τους είδατε; Μιλάνε με νεοναζί…Και για να δέσει η σούπα της προπαγάνδας ρίχνουν και λίγο δεξιά.

Για να καταλάβουμε όμως και εμείς που έχουμε δηλώσει ότι δεν ομιλούμε την Συριζαϊκη διάλεκτο…

Πήγαν, δηλαδή, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα καφενεία που βρίσκεις αραχτούς νεοφασίστες αγρότες. Έριξαν μια χιτλερική χαιρετούρα.Και διέταξαν τους ακροδεξιούς αγρότες να κατεβούν στις Εθνικές και να κόψουν την Ελλάδα στα δύο.

Στα άλλα, τα κόκκινα καφενεία, πήγε το ΠΑΜΕ. Και είπε στους συντρόφους αγρότες που είναι από την άλλη πάντα. Την αριστερή και όχι των φασισταριών…»…σύντροφοι Κουκουέδες έτσι και αλλιώς δεν έχετε τι να τα κάνετε τα λεφτά. Τα σκυλάδικα το πρωί είναι κλειστά. Τα κορίτσια κυκλοφορούν μόνο το βράδυ. Άρα έχετε καιρό για μια επανάσταση.Τα σφυροδρέπανα λοιπόν και φύγαμε…».

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με αγρότες φασίστες από την μια και κόκκινους καπεταναίους – αγρότες από την άλλη που θέλουν να στήσουν ακόμη ένα Κιλερέρ…Και ποιόν πολεμάνε οι αγρότες φασίστες και οι κόκκινοι που δεν το βάζουν κάτω;

Τον μέγα μεταρρυθμιστή Τσίπρα και τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ που αναμορφώνουν και συμμορφώνουν…την Ελλάδα. Μεταρρυθμίζουν την κοινωνία, την υγεία, την ασφάλιση και την εργασία…

Άρα τι σημαίνει ο αγροτικός ξεσηκωμός αν δεν είναι οργανωμένο φασιστικό σχέδιο από τούς τσιφλικάδες που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα σαν μια ένδοξη Βόρεια Κορέα; Σαν την ασυναγώνιστη Βολιβία; Σαν την αμίμητη Ουγκάντα;

Να γιατί ξαφνιάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πώς να πιστέψουν οι αριστεροί ότι οι αγρότες που κάνουν κουμάντο στον ξεσηκωμό είναι φασίστες. Ότι είναι ακροδεξιοί που βάζουν μέσα και λίγους δεξιούς για να φαίνονται πολλοί…

Ξαφνιάστηκε…ο ΣΥΡΙΖΑ (λέει η προπαγάνδα και βεβαιώνουν οι κοινοβουλευτικοί τους εκπρόσωποι) γιατί εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, όταν κάναμε άνω –κάτω την παιδεία, τα κρατικά νοσοκομεία, τους Δήμους και οτιδήποτε ελέγχεται από το κράτος δεν χαλάγαμε τις συγκεντρώσεις των κυβερνητικών … Δεν προπηλακίζαμε ομιλητές… Δεν βρίζαμε βουλευτές… Δεν κάναμε σώου για τα μάτια του κόσμου…

Τις μας λένε όμως εδώ οι «ποιητές» του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι οι εξαμηνιαίες καταλήψεις στα σχολεία μέχρι και στα νηπιαγωγεία,που έκαναν οι σύντροφοι, ήταν Θεού έργο.Ότι η μετατροπή των Πανεπιστημίων σε τεκέδες και εργαστήρια μολότοφ ήταν κοινωνική βούληση. Ήταν λαϊκή εκτόνωση αριστερών στην καταπίεση της αστικής κοινωνίας.

Τώρα όμως έχουν να κάνουν με αγρότες-φασίστες που κινούν τρακτέρ και δεν το βάζουν κάτω. Και αφού δεν τους βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ . Αφού δεν είναι δάχτυλος του Λαφαζάνη… Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Οι αγρότες είναι φασίστες. Και ως φασίστες δεν θα τους περάσει. Γιατί η κοινωνία ζητάει να μείνει για πάντα η αριστερά….

Για τον ΣΥΡΙΖΑ , βέβαια, η κοινωνική αγανάκτηση είναι άγνωστο συναίσθημα. Η κοινωνική απελπισία σε σημείο αυτοκτονίας είναι ανύπαρκτο φαινόμενο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ λαϊκός ξεσηκωμός είναι μόνο αυτός που κάνουν οι αριστεροί με κόμματα και με κινήματα. Μόνος του ο λαός δεν αντιδρά. Απλώς κοιμάται. Να γιατί η στήλη υποστηρίζει ,αμετακίνητα, ότι ο Τσίπρας θα είναι ο πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που δεν θα πέσει. Θα τον διώξουν. Θα τον διώξουν αυτοί που τον έφεραν. Όποιοι και αν είναι αυτοί.

george.kraloglou@capital.gr 

Πηγή : capital.gr