Μην φεύγετε. Ο Παππάς θα μας προτεραιοποιήσει!!Του Γιώργου Κράλογλου 

Η ανάπτυξη 2%, της Παπανάτσιου, είναι η προκαταβολή του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν επενδύσεις. Αλλά το καλό… το υπόσχεται ο Παππάς για το 2018.

Δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρουν τι κάνουν. Έφτασαν στο σημείο να μην ξέρουν και τι λένε. Ορισμένες φορές νιώθεις πως σηκωθήκαμε όλοι μαζί από το τσιπουράδικο και τρικλίζοντας ψελλίζουμε ό,τι κατεβάζει η κούτρα μας…

Προχθές, μια ημέρα πριν μας ρίξουν την καινούργια «σφαλιάρα» από τις Βρυξέλλες με το πάγωμα 800 εκατ. ευρώ βγαίνει ο κομισάριος Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς (στον Real fm) και τι μας λέει απαντώντας σε ερώτηση για πνιγμό μεσαίας τάξης και μικρομεσαίων από την υπερφορολόγηση.

«Βέβαια κάποια κομμάτια της μεσαίας τάξης, ειδικά αυτά που έχουν από ένα εισόδημα και πάνω μάλιστα με την επιπρόσθετη υποχρέωση της προκαταβολής φόρου, πραγματικά επιβαρύνονται πάρα πολύ. Έχουμε δείξει και έχουμε αποδείξει νομίζω και στην πορεία της εφαρμογής αυτού του τρίτου προγράμματος ότι είμαστε η κυβέρνηση μπορεί και ξέρει να προτεραιοποιήσει το που και πως να ελαφρύνει τις παραγωγικές και κοινωνικές κατηγορίες οι οποίες βαρύνονται περισσότερο».

Και πρόσθεσε, (ο πρώην συντονιστής μεγάλων επενδύσεων και σήμερα υπεύθυνος και για τον εκσυγχρονισμό του κράτους): «Συνεπώς νομίζω ότι προϊόντος του χρόνου και με δεδομένα τα δημοσιονομικά αποτελέσματα τα οποία φαίνεται ότι και εφέτος θα είναι πολύ καλά, θα μπορέσουμε να προβούμε στις ενέργειες –ας πούμε- μείωσης κάποιων φορολογικών συντελεστών».

Δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να ασχοληθώ με όσα αράδιασε ο σύντροφος Νίκος Παππάς. Γιατί αυτά που είπε θέλουν και μετάφραση ,από τα Συριζαικά και αποκωδικοποίηση, για να βρεις το πολιτικό «στίγμα» και τους κατάλληλους παραλήπτες.

Η χθεσινή όμως θλιβερή, έως τραγική, οικονομική επικαιρότητα μου τα έφερε στο μυαλό μαζί με την σκέψη ότι έχουν φθάσει στο σημείο πια που δεν ξέρουν τι λένε…

Το EWG και οι δανειστές μας πήρανε χαμπάρι και αρχίζουν να μας κόβουν και τα ψιλά… από τις δόσεις του δανείου. Μόλις είδαν πως βάλαμε άλλα 550 εκατ. ευρώ φέσια σε επιχειρήσεις, στις οποίες τον Ιούλιο χρωστούσαμε 5,5 δισ. ευρώ, (νομίζοντας ως πονηροί ΣΥΡΙΖΑ, ότι τους κλείσαμε τα μάτια με τις λίγες επιστροφές-ψίχουλα που έγιναν) μας έκοψαν 800 εκατ. ευρώ από την κανονική δόση που έχουμε ανάγκη για τα χρέη της χώρας.

Σαν να μην συμβαίνει τίποτε ανεβαίνει και η συντρόφισσα Παπανάτσιου στην Θεσσαλονίκη και συναντά τους βιοτέχνες (οι οποίοι πριν από ένα μήνα ανακοίνωσαν ότι άλλα 20.000 λουκέτα ετοιμάζονται στην συμπρωτεύουσα) να τους πει να μην ανησυχούν γιατί τον Δεκέμβριο θα μετράμε ανάπτυξη 2%.

Σε ποιους αυτά; Στους βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης όπου η ανεργία ,για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, (και ας μην τους συμπεριλαμβάνει στους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ) ξεπερνάει τις 50.000 από την αρχή της κρίσης.

Και τι απαντούν οι βιοτέχνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλώντας με την συντρόφισσα Παπανάτσιου. «Σταματήστε να βάζετε το χέρι σας στην τσέπη μας και να μας βουτάτε τα 50 ευρώ σε κάθε 100 ευρώ τζίρο που κάνουμε. Και ελάτε μετά να μας μιλήσετε για ανάπτυξη».

Την ώρα που συμβαίνουν αυτά στην Θεσσαλονίκη, παραμονές ΔΕΘ, στην Αθήνα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών μας ανακοινώνει επισήμως πως παραμένει στο «κόκκινο» 1 στις 4 επιχειρήσεις, ενώ το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνει ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία παραμένει στο 23,8%. Την ίδια στιγμή περίπου 12.500 – 13.000 επιχειρήσεις (κυρίως πολύ μικρές και αυτοαπασχολούμενοι) αναμένεται να διακόψουν τη δραστηριότητά τους, ενώ από τα πιθανά λουκέτα των επιχειρήσεων, προκύπτει υψηλός κίνδυνος απώλειας για 21.000 θέσεις συνολικής απασχόλησης.

Αυτά έδειξε μέχρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προτεραιοποίηση… για τους μικρομεσαίους. Το (κατά τα άλλα) θερμοκήπιο της ανάπτυξης… Σειρά, για προτεραιοποίηση… έχει η μεσαία τάξη. Αλλά ποια προτεραιοποίηση… θα κάνει, με τις αποποιήσεις κληρονομιάς στις 150.000, τα έσοδα ενοικίων από 11 δισ. (πριν την κρίση) στα 6 δισ., την ανεργία στα ύψη (μόνο στον ιδιωτικό τομέα), τους μισθούς στα τάρταρα και τις συντάξεις χηρείας στα 185 ευρώ; Γι’ αυτό μην φεύγετε. Η προτεραιοποίηση Παππά έχει και άλλο γέλιο…

george.kraloglou@capital.gr 

Πηγή : capital.gr