Του  Κώστα Χριστίδη*

Είναι ίδιον των πολιτικών, στην προσπάθειά τους να παρασύρουν το εκλογικό σώμα, να υπόσχονται περισσότερα από όσα μπορούν να πραγματοποιήσουν. Σπάνιες είναι οι εξαιρέσεις, όπως του Ronald  Reagan , ενός από τους πιο επιτυχημένους προέδρους των ΗΠΑ, που είχε πει: Οι εννέα πιο καταστρεπτικές λέξεις στην αγγλική γλώσσα είναι: ‘’I’m from the government and I’m here to help’’! (‘’Είμαι από την κυβέρνηση και είμαι εδώ για να βοηθήσω’’!)

Ίσως ο άνθρωπος που έταζε περισσότερα από κάθε άλλο να είναι ο σημερινός πρωθυπουργός μας, ο Δρ. Τσίπρας. Ο εν λόγω πολιτικός, πέραν του αλήστου μνήμης ‘’Προγράμματος της Θεσσαλονίκης’’, κοστολογημένου κατά τον ίδιο σε 12 δις ευρώ και με εξασφαλισμένες τις πηγές χρηματοδότησής του, έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων (30.05.2012): ‘’Η Κερατέα είναι η πόλη – σύμβολο για όλη την Ελλάδα … αποτίναξε τα δεσμά των τετελεσμένων που προσπάθησαν να επιβάλουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Αυτά τα έκαναν μόνον οι χούντες της Λατινικής Αμερικής στους Ινδιάνους!’’. Τον Φεβρουάριο 2011: ‘’η ανυπακοή απέναντι σε ένα κράτος, σε μία πολιτεία που δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, είναι πλέον ένας δρόμος που θα γίνει μαζικός’’. Προ ολίγων ετών ο Σύριζα και ο αρχηγός του δεν συμφωνούσαν να τοποθετηθούν κάμερες σε δημόσιους χώρους, αρνούμενοι να δεχθούν ‘’λογικές Μεγάλου Αδελφού που με ορθάνοικτα μάτια θα παρακολουθεί, θα καταγράφει και θα φακελώνει … για το δικό μας καλό’’!

Πρόσφατες εξαγγελίες υπόσχονται ότι ‘’οι μικροί αγρότες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, οι μεγάλοι α πληρώσουν’’ και ότι ‘’το 2016 θα είναι το έτος της μεγάλης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας’’(!)

Σήμερα, προ της τραγικής διάψευσης των υποσχέσεων και των ελπίδων και της προ των πυλών επιβολής πρόσθετων φόρων 5,4 δις ευρώ, ο Σύριζα προσπαθεί να αντιδράσει στην διογκούμενη λαϊκή οργή με μεθοδικά κλιμακούμενο αυταρχισμό.

Χρησιμοποιούνται μέσα όπως: συστηματική νομοθέτηση μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, θέσπιση διατάξεων βάσει των οποίων μπορεί να γίνεται χρήση από διάφορες λίστες έστω και αν αυτές αποτελούν ‘’προϊόν εγκλήματος’’, παρακολούθηση, καταγραφή και χρήση ιδιωτικών τηλεφωνημάτων, προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης με πολλαπλούς τρόπους, αφαίρεση αρμοδιοτήτων από ανεξάρτητες αρχές συνταγματικά κατοχυρωμένες, οικονομικός κατατρεγμός μη αρεστών επιχειρηματιών και προσπάθεια αντικαταστάσεώς τους με ‘’ημετέρους’’, πλήθος αναξιοκρατικών διορισμών, κατατρεγμός της αριστείας.

Πού οδηγεί ο δρόμος αυτός;

*Νομικός – Οικονομολόγος

Email:kchristidis@hotmail.com