Του Γιώργου Κράλογλου

Αποφασίζουμε και διατάσσουμε…Οι ιθαγενείς χάνουν τις περιουσίες των Ταμείων τους και παίρνουν σύνταξη που θα ορίζει το καθεστώς. Τα μισά του εισοδήματος θα πηγαίνουν στο καθεστώς. Οι 3.500.000 ανασφάλιστοι δικαιούνται 40 ευρώ τοχρόνο για εξετάσεις και φάρμακα. Διακίνηση επαγγελματιών και επιστημόνων προς Βουλγαρία πέραν των 60.000 που έχουν ήδη δηλωθεί είναιελεύθερη. Την καθεστωτική ενημέρωση αναλαμβάνουν 4 κανάλια.

Μπορείς να το πεις και δημοκρατική αναγέννηση της Ελλάδας. Το δικαιούσαι από τηστιγμή που το αριστερό καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ (μόνο με την δήλωση ότι είναι δημοκρατικό κόμμα) κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

Φαίνεται όμως ότι στην Ελλάδα η έννοια δημοκρατία και πρόοδος αντί να κοιτάει προς το 2017 επιστρέφει ολοταχώς στο 1917. Γιατί ναι μεν ζητάει δημοκρατία αλλά η πρόοδος δεν αντέχεται…

Εμείς οι άλλοι, το παλιό που λένε οι προοδευτικοί…του 1917, απλά δεν το πήραμε χαμπάρι. Έχουμε μείνει κολλημένοι στην Ευρώπη του 2017 και ακόμη παραπέρα…

Γι’ αυτό στο χέρι μας είναι να δώσουμε την ερμηνεία που μας πηγαίνει στο (πρώτο) «διάγγελμα» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά την καθολική απόφαση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για γενική ρήξη με την κοινωνία.

Την απόφαση, των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, να συντριβεί ό,τι έχει μείνει από τημισητή, μεσαία τάξη και να αφανίσουν την αστική κοινωνία μίας και έχουν απόλυτη συμπαράσταση από το πολιτικό δεκανίκι των ΑΝΕΛ.

Το διάγγελμα Τσίπρα στην πράξη λοιπόν. Με το πρόσχημα της επίλυσης του ασφαλιστικού το καθεστώς εντέλλεται (από τους 153 και το 4% των αριστερών) να αρπάζει τις περιούσιες όλων των Ταμείων (έγιναν και από τις εισφορές των εργαζομένων) προκειμένου να εξασφαλίσει συντάξεις πείνας. Δεν τους νοιάζει. Αρκεί να λένε…έχω να πληρώνω τις συντάξεις.

Ζητούμενο βέβαια παραμένει τι συντάξεις θα δίνει, τι συντάξεις δεν θα κόψει…Και (ιδίως) μέχρι πότε θα μπορεί να τις δίνει έστω και αν πρόκειται για συντάξεις πείνας.

Γνωρίζουμε όμως πως ότι δεν κόψει από τις συντάξεις θα το πάρει από αύξηση εισφορών και φόρου εισοδήματος έτσι και τολμήσεις εισόδημα πάνω από 15.000 τοχρόνο. Γιατί (τελικά) στις 25000 ευρώ τα μισά θα πάνε στο καθεστώς για να διαχειριστεί όπως νομίζει το κόμμα.

Προς ώρας βέβαια τον πήχη για 50% φόρο (λένε ότι…) θα τον τοποθετήσουν στις 45.000 ευρώ.

Τι δεν λέει το καθεστώς. Πόσο (πάνω από ένα χρόνο) θα κρατήσει το όριο των 45.000, με συντελεστή 50%, αν το φορολογικό και το ασφαλιστικό περάσει αναίμακτα στηΒουλή και αν ο Τσίπρας δεν πέσει μέσα στο 2016.

Το κράτος-πατερούλης θα φροντίσει τα 3.500.000 ανασφάλιστους  με 40 ευρώ τοχρόνο (αφού θα διαθέσει 100.000.000) όταν η αγορά φαρμάκων και διαγνωστικών κέντρων θεωρούν, ως μέσο όρο δαπανών, (φαρμάκων και εξετάσεων) τα 350.000.000 και μόνο για τους μισούς ανασφάλιστους!!!

Το καθεστώς θέλει ανάπτυξη και προσκαλεί επενδυτές στην Ελλάδα για μονάδες (βιομηχανικές, τουριστικές, υπηρεσιών) ικανές να απορροφήσουν (λέει) και τα 2.000.000 ανέργους (του τέλους του 2016).

Σημειώστε όμως τις προϋποθέσεις.

Να περιμένουν 1-2 χρόνια (στην καλύτερη περίπτωση) για να πάρουν τις άδειες λειτουργίας οι οποίες δεν έχουν καμία αξία αν ο Δήμαρχος της περιοχής τους, με εντολή του κόμματος, οργανώσει το ξήλωμα και τον αφανισμό της επιχείρησης.

Να μην θεωρούν δεδομένο ότι θα πάρουν πίσω τον ΦΠΑ που θα δικαιούνται από τις εξαγωγές ή να πληρωθούν τα προϊόντα τους που τυχόν θα αγοράσει το κράτος από το πρόγραμμα προμηθειών.

Να γνωρίζουν ότι θα πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα κατά 40% ακριβότερο από αυτό της υπόλοιπης Ευρώπης και δεν θα έχουν ποτέ εξασφαλισμένη τιμή ενέργειας επειδή το κύκλωμα ενέργειας στην Ελλάδα είναι καθαρά κρατικά μονοπωλιακό.

Να μην θεωρούν δεδομένη την φορολογική πολιτική, πάνω από ένα εξάμηνο, Και αν διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές και τις αυξήσεις φόρων θα φεύγουν ως επάρατος ολιγαρχία.

Όποιος διαφωνεί με αυτά που ορίζει το καθεστώς μπορεί να μετακομίζει ελεύθερα στηγειτονική Βουλγαρία, όπως έχουν κάνει ήδη οι 6.000 επιχειρήσεις με 12.500 Έλληνες υπαλλήλους και 60.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το καθεστώς θα αναλάβει, τέλος, την εντελώς «ελεύθερη»…και αλογόκριτη ενημέρωση των ιθαγενών πολιτών από 4 τηλεοπτικά κανάλια που θα ελέγχει για να μην παρασύρονται από εχθρούς…Τίποτε δεν αποκλείει να είναι τα κρατικά ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ 3 και ένα Τούρκικο, για ψυχαγωγία, με αποκλειστικότητες όπως ο Σουλεϊμάν και παρόμοιες πατριωτικές σειρές του μεγαλείου του Οθωμανισμού…

george.kraloglou@capital.gr

Πηγή : capital.gr