Του Δευκαλίωνα Τρικορφίτη

Οι Έλληνες όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.

Όμως η αλήθεια είναι πως είχαν πολλή βοήθεια

στο στρώσιμο των σεντονιών. Είναι ξεκάθαρο

ποιοι είναι οι βοηθοί τους…

Αριάννα Χάφινκτον

Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος

 

Ακόμη και ένα θαμώνα χωριάτικου καφενείου να ρωτήσετε ποια είναι η βασική αιτία της σημερινής κατάντιας θα σου απαντήσει αβίαστα: Οι πολιτικοί και το τεράστιο, αχανές κράτος που εδημιούργησαν. Το δημόσιο, το άσυλο και καταφύγιο των ρουσφετοευνοούμενων.

Οι μόνοι που κάνουν, που υποκρίνονται, πως δεν το ξέρουν είναι οι πολιτικοί που συνεχίζουν, είτε δεξιοί ή αριστεροί ή Κεντρώοι λέγονται, να το κατασπαράσσουν.

Πέραν αυτού εφευρίσκουν κάθε «κόλπο» για να δώσουν την ευκαιρία στα φιλαράκια τους ν’ απομυζήσουν ακόμη περισσότερο τον σκελετό που έχει απομείνει. Διαβάζω στην Καθημερινή (6 Μαρ.) ότι υπάλληλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κ. Μ. Θ., είχε αποσπασθεί στα Κεντρικά Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω ακριβώς, δεν ορκίζομαι, για τη δουλειά που έκανε η κ. Μ.Θ. στα γραφεία της Κουμουνδούρου, αλλά συνήθως – συνηθέστατα οι υπάλληλοι ζητούν «μετακόμιση» σε κομματικά γραφεία γιατί εκεί υπάρχει χαλαρό ή καθόλου ωράριο. Την περνάνε, γενικά, … μέλι. Και η νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, που μας κάνει μαθήματα αξιοκρατίας κ.λπ., είχε διορισθεί στην Εθνική Τράπεζα, υπό  κρατικό έλεγχο κι αυτή, άμα τη αποφοιτήσει  της από το Λύκειο αλλά την επομένη αποσπάσθηκε στο ΠΑΣΟΚ, για να υπηρετήσει την Δημοκρατία, όπου ζούσε ζωή χαρισάμενη. Ουδείς «σύντροφος» έλεγχε ωράριο, άδειες, κ.λπ. Επανήλθε δε, στην Τράπεζα μετά αρκετά χρόνια, για να λάβει παχυλή σύνταξη Διευθύντριας.

Επανέρχομαι στην κ. Μ.Θ. η οποία λόγω των αγώνων της για τις ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε ως υποψήφια Βουλευτής και, τελικά, εξελέγη. Υπήρξε δε εισηγήτρια σε εργατικό Νόμο του Υπουργού κ. Κατρούγκαλου, όπου, όπως γίνεται συνήθως, εμφυλοχώρησε Τροπολογία δια της οποία δικαιούται να εισπράξει 5.764 € ως αμοιβή υπερωριακής εργασίας στην Κουμουνδούρου! Πολύ ωραία…

Εφαρμόζουν και άλλα κόλπα οι κυβερνώντες για να ξεκουράσουν αλλά και να βολέψουν «σχολάζοντες» φίλους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών π.χ. η Χρ. Βερναρδάκης διόρισε 33 αναπληρωματικούς Γεν. Γραμματείς Υπουργείων. Τέτοιες θέσεις δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Εφευρέθηκαν σήμερα για σχολάζοντες βουλευτές κ.λπ.

Ως γνωστόν, από χρόνια, έχουν καθιερωθεί οι 40 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας για την δημοσιοϋπαλληλία. Αν ένας κλάδος είναι ισχυρός συνδικαλιστικά μπορεί ν’ αναγκάσει έναν Υπουργό να κάνει… σκόντο!

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας, έχει στενές σχέσεις με την Αρκαδία, σκέφθηκε π.χ. ότι οι Βρεφονηπιοκόμοι υποφέρουν με αυτό το φοβερό ωράριο. Οπότε εκδίδει ένα φιρμάνι, Υπουργός είναι ποιος τον ελέγχει, με το οποίο μειώνει τις ώρες σε 30! Αυτό όμως είχε δυσάρεστες επιπτώσεις για τους πολίτες. Οι βρεφονηπιοκόμοι συνεχίζουν, όσοι θέλουν, να εργάζονται επί 40 ώρες, αλλά τις 10 εισπράττουν … υπερωρίες. Οι γονείς – δημοσίου ή ιδιωτικοί που αφήνουν εκεί τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα αν οι σταθμοί υπολειτουργούν. Για τους ιδιωτικούς ποιος να τολμήσει, σήμερα, να προβάλλει αίτημα πρόωρης αποχώρησης από τη δουλειά; Για τους δημοσίους υπαλλήλους, όμως, ουδέν πρόβλημα. Μειώνουμε και σ’ αυτούς τις ώρες. Πόσες; Όσες προαιρείσθε: Μια, δυο, τρεις.

Τραβάνε λοιπόν οι κυβερνώντες, αχρείοι, μία εγκύκλιο και τακτοποιούν όλες αυτές τις εκκρεμότητες που ξεκίνησαν από μία.

Ο προσφιλής μας, όμως, κ. Μπαλάφας, και κάθε Μπαλάφας, δεν παραλείπει, όταν του δίδεται η ευκαιρία ν’ αναθεματίζει τους ανάλγητους δανειστές που ζητούν τα δανεικά που τα σκόρπισαν οι απάτριδες Έλληνες πολιτικοί στους Εξοπλισμούς, στους διορισμούς, στα Ολυμπιακά έργα, στο Κτηματολόγιο κ.λπ. «Μαζί τα φάγαμε» που λέει ο φοβερός Πάγκαλος. Μου δίνεται όμως, η ευκαιρία να σας θυμίσω μία άλλη τραγελαφική υπόθεση, γιατί μόλις προχθές ξανάρθε στην επικαιρότητα.

Το 2009, παραμονές εκλογών, ο τότε Υπουργός Γεωργίας, ένας εξαίρετος και πατριώτης πολιτικός, κ. Ν. Χατζηγάκης σκέφθηκε ότι έπρεπε να κινηθεί δραστήρια για να μη χάσει την Εξουσία η Κυβέρνηση του κ. Κων. Καραμανλή του επιλεγόμενου Ακάματου, Σκανδαλοθάφτη ή Μπριζολοεξολοθρευτή. Τι έκανε;

Ίδρυσε στο Υπουργείο Γεωργίας (Πλατεία Βάθη) Αγροτικό Τηλεοπτικό Σταθμό εμβέλειας λίγων χιλιομέτρων ώστε να παρακολουθούν οι αγρότες των οδών Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πατησίων και Πλ. Συντάγματος. Προώθησε αμέσως αποφάσεις αγοράς ακριβών μηχανημάτων και προσλήψεις δημοσιογράφων, μακιγιέρ, εικονοληπτών, εκφωνητριών κ.λπ.

Πήρε από το ταμείο της Ε.Ε. 500 εκ. τα οποία μοίρασε στα αγροτοφιλαράκια του Θεσσαλικού κάμπου, όπου και εκλεγόταν. Ο Καραμανλής ουδόλως ενοχλήθηκε. Τα δολώματα όμως αυτά δεν έπιασαν τόπο ο Καραμανλής έχασε και μας έφερε τον άλλο μεγάλο Ηγέτη τον Γεώργιο Β΄ Παπανδρέου Γ΄ τον επιλεγόμενο Καστελοριζιώτη. Η Ε.Ε. μυρίσθηκε το «κόλπο» δεν «μάσησε» και δίνει εντολή στον ταλαίπωρο Γιωργάκη να επιστρέψει το ποσό των 500 εκ. € από τα ταμεία του Κράτους δηλαδή από τις τσέπες ημών των φορολογούμενων. Ο Γιωργάκης δεν είχε αντίρρηση αλλά ουδόλως κινήθηκε κατά του Χατζηγάκη παραπέμποντας τον στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος κ.λπ. Τι τον ένοιαζε τον Καστελοριζιώτη; Δικά του ήταν τα λεφτά; Όχι, των Ελλήνων φορολογούμενων. Εναντίον του Χατζηγάκη δεν κινήθηκε διαδικασία… Ήταν συνάδελφος… Τον Τηλεοπτικό Σταθμό, πρόλαβε και τον κατήργησε χωρίς να μάθουμε ποτέ αν αγοράσθηκαν μηχανήματα, πόσα πληρώθηκαν και πού είναι σήμερα αυτά;

Προχθές το θέμα αναζωπυρώθηκε και ο Υπουργός Γεωργίας κ. Αποστόλου απέστειλε, πολύ άνετα, «χαρτάκια» στους παρανόμως εισπράξαντες αγρότες να τα επιστρέψουν. Μην συγχίζεσθε, όμως. Δεν πρόκειται να επιστρέψουν τίποτα. Απλά θα κλείσουν με τα τρακτέρ και τους δρόμους για να «αρθεί η αδικία» και θα επιτύχουν την άφεση αμαρτιών. Τον Χατζηγάκη δεν τον ενοχλεί, ούτε τον αναφέρει κανείς. Έχει, εξάλλου, έχει επέλθει παραγραφή του αδικήματος βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος που συνέταξαν οι κορυφαίοι Συνταγματολόγοι μας κ. Βενιζέλου και Παυλόπουλου. Ζήτω η Ελλάς…