projeleri

12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

  • Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Διεθνές Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ‒ HELEXPO), σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και τους θεσμούς των ελλήνων εκδοτών.

Η Έκθεση Βιβλίου λαμβάνει χώρα από τις 7 – 10 Μαΐου και αποτελεί κορυφαίο ετήσιο σημείο συνάντησης για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και επαγγελματίες του κλάδου, με στόχο να εντάξει την Ελλάδα στο χάρτη των διεθνών εκθέσεων βιβλίου, δημιουργώντας ένα νέο κομβικό άξονα πολιτιστικών και εμπορικών συναλλαγών στο χώρο της παγκόσμιας εκδοτικής παραγωγής.

Την 12η ΔΕΒΘ πλαισιώνουν ένα αφιέρωμα στην Ιβηροαμερικανική Λογοτεχνία, η θεματική ενότητα «Βιβλίο και Τέχνες», οι τιμώμενοι λογοτέχνες Μανώλης Αναγνωστάκης (με αφορμή και τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του, τον ερχόμενο Ιούνιο) και Ζήσιμος Λορεντζάτος, πολύπλευρο αφιέρωμα στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, το αφιέρωμα νέων λογοτεχνών, τα σεμινάρια λογοτεχνικής μετάφρασης, παρουσιάσεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια και η παιδική και εφηβική γωνιά.

Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συνέδρια και ημερίδες με κεντρική θεματική «Θρησκεία, Πολιτισμός και Πολιτική στον 21ο αιώνα» με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συζητήσεις για την Ευρώπη, την κρίση και το μέλλον της Ένωσης εντάσσονται στο πολυθεματικό πρόγραμμα της έκθεσης.



English French German Greek Italian Portuguese Russian Spanish

Η πρώτη εκπομπή που μεταδόθηκε από την ελληνική τηλεόραση για την ΑΟΖ στις 17.06.2006 από το "Κανάλι 10". Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Παπαδόπουλο ο καθηγητής του Maryland Θόδωρος Καρυώτης εξηγει, γιατί η ΑΟΖ υπερτερεί της υφαλοκρηπίδας,για την οποία τότε συζητούσε με τους γείτονες της, η ελληνική πλευρά.  

neokanalitpapad
logo 3003

KOURDISTO NEW