projeleri

Πρόσωπα και νοοτροπίες

  • Δευτέρα, 24 Ιούνιος 2013

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η σκιώδης παρουσία της ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυβέρνηση, λειτουργούσε ως δημοκρατικό άλλοθι, ανάμεσα στα δύο κόμματα, που βαρύνονται με πάμπολλα αμαρτήματα. Η ΔΗΜ.ΑΡ. όταν προστέθηκε ως τρίτος εταίρος στο κυβερνητικό σχήμα που δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο, θεωρήθηκε ανάχωμα στον εκτροχιασμό του δίπολου Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.

Όμως όπως διαπιστώθηκε, η ΔΗΜ.ΑΡ. παίζοντας το σύστημα και μέσα και έξω, αφενός μπλοκάρισε το κυβερνητικό έργο και αφετέρου δεν ξεπέρασε τον εαυτό της, βολεύοντας «ημετέρους» σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις, επιτείνοντας έτσι την παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος.

Διαμαρτυρήθηκε, για την απομάκρυνση δικού της στελέχους από την ΕΡΤ, μολονότι τα αίτια της είχαν επαρκή δικαιολογία και αφορούσαν την υπογραφή συμφωνίας για αγορά τουρκικών σειρών, χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. Ήταν πολύ απλά η ΔΗΜ.ΑΡ. μέσα στην νομή της εξουσίας και έξω από τις ευθύνες, που απορρέουν από αυτήν.

Οι άνθρωποι της ΔΗΜ.ΑΡ., που διορίστηκαν σε υπουργικούς θώκους, έπρατταν χωρίς συνεννόηση και συμφωνία ή δεν ενεργούσαν παρά τις υποχρεώσεις, που προέκυπταν από τα ήδη συμφωνηθέντα. ‘Άλλο τι λέει κανείς ανεύθυνα ως αντιπολίτευση και άλλο τι καλείται να πράξει ως κυβέρνηση.

Τώρα βεβαίως επανήλθε στην εξουσία το δίδυμο των συμφορών μας. Αυτοί που ευθύνονται για την κατρακύλα και την καταστροφή της χώρας επανέρχονται δριμύτεροι, αυτή τη φορά για να μας σώσουν. Πρώτιστο καθήκον τους να μοιράσουν τα ιμάτια της εξουσίας στις παρέες τους. Ούτε λόγος για ολιγομελή κυβέρνηση με το πάντρεμα τεχνοκρατών και πολιτικών.

Τι να περιμένει κανείς από υπουργούς, που τις παραμονές των εκλογών του 2009 διόρισαν με το τσουβάλι δικούς τους σε οργανισμούς εποπτευόμενους από τους ίδιους. Είναι προφανές ότι και το νέο κυβερνητικό σχήμα, τίποτα δεν θα προσφέρει αν συγκροτηθεί από παλιά και φθαρμένα υλικά.

Το Σύνταγμα, που πολλοί επικαλούνται τελευταία, αναφέρει ρητά ότι οι Έλληνες είναι ίσοι ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Οι υποχρεώσεις αφορούν, την πληρωμή των φόρων, την στρατιωτική θητεία των ανδρών κτλ. Όταν οι πολιτικοί διορίζουν αφειδώς ψηφοφόρους τους, από το παράθυρο, πόσο τηρούν τους συνταγματικούς κανόνες;

Γιατί δεν παρέχουν το δικαίωμα σε όλα τα ελληνόπουλα να διεκδικήσουν τη θέση αυτή προκειμένου να την πάρει ο καλύτερος; Έτσι επί δεκαετίες παραβιάζουν την αρχή της ισότητας των δικαιωμάτων και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Πως τιμωρήθηκαν όσοι με fax από τα γραφεία τους διόριζαν αφειδώς τα «δικά τους» παιδιά; Αντίθετα επιβραβεύθηκαν μια και με την πρώτη ευκαιρία τους δόθηκε και νέος υπουργικός θώκους για να συνεχίσουν τα ανδραγαθήματα τους.

Με αυτή την έννοια τι μπορεί να περιμένει κανείς από όσους δι ίδιον όφελος έχουν παραβιάσει κατάφορα το Σύνταγμα;

Προφανώς τίποτα. Γιατί δεν υπάρχει αλλαγή προσώπων και προφανώς νοοτροπιών. Απλά όπως λέει και ο λαός άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…


orgi.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το γυαλί που ραγίζει είναι μοιραίο να σπάσει
English French German Greek Italian Portuguese Russian Spanish

Κυριότερες ειδήσεις

Η πρώτη εκπομπή που μεταδόθηκε από την ελληνική τηλεόραση για την ΑΟΖ στις 17.06.2006 από το "Κανάλι 10". Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Παπαδόπουλο ο καθηγητής του Maryland Θόδωρος Καρυώτης εξηγει, γιατί η ΑΟΖ υπερτερεί της υφαλοκρηπίδας,για την οποία τότε συζητούσε με τους γείτονες της, η ελληνική πλευρά.  

tpapad
24betgr

KOURDISTO NEW