Εντάξει θα φάω και εγώ την πεπονόφλουδα που έχω επανειλημμένως καταγγείλει, ότι δηλαδή μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να είναι για τα μπάζα αλλά επικοινωνιακά παίρνει άριστα αφού καθορίζει αριστοτεχνικά τη (μίζερη) ατζέντα της επικαιρότητας βάζοντάς μας το 2017, ενώ η χώρα καταρρέει, να τσακωνόμαστε για τον Στάλιν!   Και θα το κάνω συνειδητά γιατί ο τύπος πάει να μας τρελάνει και ίσως να πέσει ο ίδιος στην παγίδα που στήνει για μας.

Το σκηνικό είναι απλό: Η κυβέρνηση αυτή, που ξεκάθαρα είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στον τόπο μετά την ΙΜΑΚΟ του Κωστόπουλου, ξεφτίζει πιο γρήγορα και από βελούδο αγορασμένο από τη Λαϊκή. Οπότε τι κάνει, ξεκάθαρη αεροπειρατεία του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που είτε μας αρέσει είτε όχι, εξέφρασε στην Ελλάδα αυτό που λέμε Σοσιαλδημοκρατία.

Που όχι μόνο το εξέφρασε, αλλά το πήγε και στο 45% και εν πολλοίς κυριάρχησε στο πολιτικό σκηνικό των τελευταίων 30 χρόνων. Δεν θα συζητήσουμε τώρα αν ήταν καλό ή κακό, ήταν αυτό που ήταν. Η συζήτηση σήμερα για τον αν το ΠΑΣΟΚ ήταν καλό ή κακό, τον μόνο που εξυπηρετεί, είναι τον Τσίπρα.   Ο Πρωθυπουργός έγραψε άρθρο που πάει να μας εξηγήσει αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ψεύτης. Θα μου πεις τι πιο λογικό να γράφει για ένα θέμα ένας ειδικός πάνω σε αυτό.

Ο Τσίπρας όμως είναι φορέας της κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου με τον ίδιο τρόπο που η Στέλλα Μπεζαντάκου είναι ομότεχνος της Μαρίας Κάλας. Ο Αντρέας δεν έλεγε ψέματα, ο Αντρέας δημιουργούσε ψέματα.   Το θέμα μας είναι ότι πλέον ξεκάθαρα ο Τσίπρας θέλει να γίνει κάποιος άλλος. Αφού σκύλευσε το κουφάρι της Καραμανλικής δεξιάς κάνοντας τους καραμανλικούς pet του, κατάλαβε ότι εκεί δεν υπάρχει πολύ ψωμί γιατί πόσους τέλος πάντων να διορίσεις στο Δημόσιο και βάλθηκε να εισβάλει και εκεί που θεωρεί ότι είναι ο όμορος χώρος, δηλαδή στην κεντροαριστερά.

Έτσι ο Αλέξης είναι ο άνθρωπος που θαυμάζει πλέον ανοιχτά και τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, και την Μέρκελ αλλά και τον Φιντέλ Κάστρο, ένας πραγματικός τσαρλατάνος. Διότι φαντάζομαι ότι συμφωνείς μαζί μου, το να κατηγορείς τα παλιά κόμματα ότι κατάστρεψαν τη χώρα και ταυτόχρονα να προσεταιρίζεσαι τους δύο βασικούς ηγέτες των κομμάτων αυτών, είναι πραγματικός αριστερός ριζοσπαστισμός.

Το ΠΑΣΟΚ κύριοι έκανε έργα   Πάει λοιπόν η Κεντροαριστερά να κάνει εκλογές για τον νέο ηγέτη της και βγαίνουν όλα τα συριζοτρόλ να λοιδορήσουν τον κάθε υποψήφιο. Άνθρωποι που πείστηκαν από την Κωνσταντοπούλου, τον Κατρούγκαλο, τον Βαρουφάκη και τον Σκουρλέτη, που κήρυτταν την επανάσταση και στήριζαν ακόμα κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με τα ακροδεξιά κνώδαλα των ΑΝΕΛ και φυσικά εξαφανίστηκαν όταν το τσίρκο τους ξεφτιλίστηκε τελείως, βγαίνουν από το λαγούμι τους επιλεκτικά και εμμονικά για να χλευάσουν τον Σταύρο Θεοδωράκη. Δεν σου άρεσε το βίντεο του Σταύρου; Ούτε και μένα.

Αλλά δεν γίνεται να καταπίνεις τα πάντα και να εξεγείρεσαι μόνο εναντίον του Ποταμιού.   Και φτάνουμε στο αποκορύφωμα της ξεφτίλας, όπου ο Πρωθυπουργός, ανήμερα της επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, γράφει στην εφημερίδα Ντοκουμέντο άρθρο που πάει να μας εξηγήσει αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ψεύτης. Θα μου πεις τι πιο λογικό να γράφει για ένα θέμα ένας ειδικός πάνω σε αυτό. Ο Αλέξης θεωρεί ότι είναι ειδικός στον Αντρέα αλλά όλοι ξέρουμε ότι είναι ειδικός πάνω στο ψέμα.

Να το πούμε απλά: Ο Τσίπρας είναι φορέας της κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου με τον ίδιο τρόπο που η Στέλλα Μπεζαντάκου είναι ομότεχνος της Μαρίας Κάλας. Ο Αντρέας δεν έλεγε ψέματα, ο Αντρέας δημιουργούσε ψέματα.

Και όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικό το 1981 με μηδενική πρόσβαση σε διεθνή μέσα, χωρίς ίντερνετ να πείθεσαι από έναν μορφωμένο και κοσμοπολίτη άνθρωπο όπως ο Παπανδρέου και διαφορετικό σήμερα, με τα πάντα στο φως να εξαπατάσαι από έναν κατά κοινή ομολογία καφενόβιο τύπο που δεν μιλάει καν αγγλικά και σου δίνει την αίσθηση ότι μόλις ήρθε από το χωριό του.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι ο Αλέξης νομίζει ότι είναι Αντρέας αλλά ότι ο Φλαμπουράρης νομίζει πως είναι Λαλιώτης, ο Δραγασάκης νομίζει ότι είναι Σημίτης και ο Πολάκης Γεννηματάς. Ότι κι αν ήταν ο Αντρέας, είχε δίπλα του ανθρώπους με κύρος, ικανούς, μορφωμένους. Ο Αλέξης έχει δυστυχώς τενεκέδες ξεγάνωτους, ίσως γι αυτό κάνουν τόσο θόρυβο.

Πηγή: www.lifo.gr