Ημερίδα με θέμα “Οικονομικές και Πολιτικές Σχέσεις ΗΠΑ- ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ” κάτω από το πρίσμα των νεωτέρων οικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Ευρασίας, διοργανώθηκε από το ΕλληνοΑζέρικο Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο στο Roof Garden της Ελληνο Αμερικάνικης Ένωσης.

Κύριος ομιλητής της ημερίδας, ήταν ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Lou Raptakis ο οποίος περιέγραψε το άμεσο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και τις οικονομικές προκλήσεις που αναπτύσσονται στο Αζερμπαϊτζάν και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας σε περισσότερους από 170 παρευρισκόμενους Έλληνες επιχειρηματίες.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κος Rahman Mustafayev που με τα άψογα ελληνικά του περιέγραψε τα στρατηγικά και οικονομικά ενδιαφέροντα της χώρας του καθώς και τους τομείς που ενδιαφέρεται για ξένες επενδύσεις. Ο ίδιος εξέφρασε την υποστήριξη του για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών με την χώρα μας .

Ο κος Mustafayev αναφέρθηκε στη επικείμενη εντός Μαΐου διυπουργική συνάντηση μεταξύ των σημαντικότερων υπουργών των δύο χωρών για την ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας και επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο χωρών.

Την βραδιά προλόγισε ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνο Αζερικού Επιμελητηρίου κος Κώστας Βαμβακάς ο οποίος παρουσίασε τις δυνατότητες επιτυχούς διείσδυσης ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά του Αζερμπαϊτζάν και τις στοχευμένες ενέργειες που προγραμματίζει το επιμελητήριο για να ενισχύει την εξωστρέφεια των μελών του και την επίτευξη στρατηγικών συνεργασιών με τις αντίστοιχες Αζέρικες επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής και πρώην υπουργός ενέργειας κος Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ελληνοαζέρικης φιλίας κος Κων/νος Τζαβάρας, ο βουλευτής κος Γιώργος Αρβανιτίδης, διπλωμάτες, εκπρόσωποι από πρεσβείες ΗΠΑ και Αζερμπαϊτζάν, ομάδα νομικών από ΗΠΑ & Καναδά καθώς και άλλοι εκπρόσωποι οργανισμών και επιχειρήσεων.