«Θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες, η Τουρκία θα συμβάλει στο να πάει καλά η Σύνοδος» φέρεται να διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Τούρκος ομόλογός του

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε χθες το βράδυ ο έλληνας πρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας.

Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στη μείωση και διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, στη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, καθώς και στην 4η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στον Τούρκο ομόλογό του: «Δεν μπορώ, όταν περνούν 1.500 πρόσφυγες την ημέρα, να κάνουμε διακυβερνητική συνεργασία. Πρέπει να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία».

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς» του απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τούρκος ομόλογός του.

«Η Τουρκία θα συμβάλει στο να πάει καλά η σύνοδος. Μην ανησυχείς, θα υπαρξει θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γίνει το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας» συμπλήρωσε ο κ. Νταβούτογλου.

Το τι σημαίνει «θα πάει καλά η σύνοδος» που υποστήριξε ο κ. Νταβούτογλου θα φανεί τη Δευτέρα το βράδυ μετά τη συνάντηση των «28» στις Βρυξέλλες.