projeleri

Νέο σχήμα με γκρίνιες και κουσούρια

  • Κυριακή, 30 Ιούνιος 2013

Ο ανασχηματισμός, που αυτή τη φορά είχε προαναγγελθεί και αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. από το τρικομματικό σχήμα, ανακάτεψε βεβαίως την τράπουλα, όμως για μια ακόμη φορά, οι εσωκομματικές φιλίες και ισορροπίες, φαίνεται ότι έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στις επιλογές των προσώπων.

Την ώρα που η χώρα δεν έχει σταθεί στα πόδια της και εξακολουθεί να δέχεται απανωτά κτυπήματα από τους δανειστές της, το πολιτικό σύστημα λειτούργησε με την λογική της μοιρασιάς της εξουσίας ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ,  αγνοώντας το συμφέρον του τόπου που αυτή την ώρα χρειάζεται τους καλύτερους και τους πλέον ειδικούς προκειμένου να πλαισιώσουν μια κυβέρνηση πραγματικής εθνικής σωτηρίας.

Έτσι είδαμε τον Ε. Βενιζέλο, κατά τα πρότυπα της Γερμανίας, να αναλαμβάνει την αντιπροεδρία και το ΥΠΕΞ, εκτοπίζοντας τον Δ. Αβραμόπουλο, που αντέδρασε να μπλοκάροντας για λίγο τον ανασχηματισμό. Ζητούσε ως αντιστάθμισμα πέραν από το Άμυνας και μια δεύτερη αντιπροεδρία για την οποία όμως έθεσε veto ο Ε. Βενιζέλος.

Όλα αυτά και άλλα πολλά δείχνουν ότι οι «σωτήρες» μας, κατά βάση ενδιαφέρονται κυρίως για τις κυβερνητικές τους θεσούλες και ελάχιστα για το αύριο αυτής της χειμαζόμενης χώρας. Κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα  με το βόλεμα της Φώφης Γεννηματά στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας.

Από πού κι ως που σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, την ώρα που χρειάζεται ένας ειδικός γι αυτή τη θέση,  να προκρίνεται μια κυρία που η σχέση της με τα αμυντικά θέματα είναι όση αυτή του Φάντη με το ρετσινόλαδο.

Τα ονόματα όμως έπαιξαν και στο άλλο στρατόπεδο αυτό της ΝΔ., Κυριάκος Μητσοτάκης στο Δημόσιας Διοίκησης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Ναυτιλίας, ακλόνητη στο Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη και άνοιγμα στο καραμανλικό στρατόπεδο μετά την απομάκρυνση του Ε. Στυλιανίδη με τον Γ. Αδριανό, που ανέλαβε υφυπουργός Αθλητισμού. Ας όψεται το συνέδριο του Ιουλίου που επιβάλει πολλαπλές ισορροπίες.

Παρά τα ανοίγματα αυτά, πολλοί γκρινιάζουν στη ΝΔ, γιατί ενώ περίμεναν ένα κάποιο υπουργικό θώκο, οι προσδοκίες τους διαψεύσθηκαν. Βεβαίως και η βάση διαμαρτύρεται, γιατί όπως λένε, το δημοσκοπικό 5% του ΠΑΣΟΚ δεν του επέτρεπε να μαζέψει μια ντουζίνα και κάτι παραπάνω σε υπουργικούς θώκους.

Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ ο Καρχιμάκης, που εκφράζει Παπανδρέου απειλεί με αποχώρηση ενώ ο Παναγιωτακόπουλος, της Αριστερής Πρωτοβουλίας  αποχώρησε ήδη από το  ΠΑΣΟΚ, καταγγέλοντας  τον Βενιζέλο ότι  τους πούλησε για μια χούφτα υπουργεία και μια αντιπροεδρία.

Αντίθετα ο αρχηγός τους, είχε τόση πρεμούρα να μπει στην κυβέρνηση, που ξέχασε την προγραμματική σύγκληση, που κατά τα άλλα, ήταν προαπαιτούμενο, για την είσοδό του στο νέο κυβερνητικό σχήμα…

Τάσος Παπαδόπουλος

English French German Greek Italian Portuguese Russian Spanish

Κυριότερες ειδήσεις

Η πρώτη εκπομπή που μεταδόθηκε από την ελληνική τηλεόραση για την ΑΟΖ στις 17.06.2006 από το "Κανάλι 10". Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Παπαδόπουλο ο καθηγητής του Maryland Θόδωρος Καρυώτης εξηγει, γιατί η ΑΟΖ υπερτερεί της υφαλοκρηπίδας,για την οποία τότε συζητούσε με τους γείτονες της, η ελληνική πλευρά.  

tpapad
24betgr

KOURDISTO NEW